Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавська міськрада 20 травня готова вторично відсторонити від посади Олександра Мамая


Вісті з Полтави - Полтавська міськрада 20 травня готова вторично відсторонити від посади Олександра Мамая


Міська рада чергуватиме паралельно із судовим засіданням у Києві щодо позовної заяви Олександра Мамая про поновлення на посаді. У випадку задоволення позову — більшість депутатів готові до повторного відсторонення


Голова фракції «БПП «Солідарність» Андрій Матковський сьогодні розкрив карти — позачергова сесія Полтавської міськради пов’язана не з проектом рішення «Про договір про погашення заборгованості перед територіальною громадою Полтави за виконання гарантійних зобов’язань», яке стосується співпраці міста з ЄБРР. Як ми і припускали, Полтавська міська рада тільки знайшла привід, щоб скликати позачергову сесію і відреагувати у випадку задоволення Верховним судом України позовної заяви Олександра Мамая про поновлення на посаді.



— Сьогодні і більшість, і опозицію хвилює швидкість призначення справи за позовом Олександра Мамая, — повідомив Андрій Матковський. — Зазвичай, рішення про розгляд призначають через 3-4 місяці (Минув місяць. — Ред.). Тому у нас виникли сумніви щодо справедливості судового рішення. Ми знаємо, що Олександр Мамай увійшов до команди Віктора Медведчука, кума Путіна, у нього є гарні адвокати. До того ж один президент пішов, а інший ще не прийшов, є ситуація певного безвладдя у країни. Тому ми хочемо проконтролювати ситуацію, а не менше ніж 30 депутатів — готові повторно відправити Мамая у відставку. Таким чином, ми сьогодні перестрахувалися.



На думку Андрія Матковського, депутати не будуть входити в конфлікт із судом, якщо він задовольнить позов Олександра Мамая, але він впевнений у законності вересневої відставки міського голови, що підтвердили два рішення суду: першої та другої інстанції. Якщо Верховний суд знайде якесь дрібне процедурне порушення у вигляді «коми не на тому місці», то депутати готові його виправити. Водночас депутати готові підтвердити своє попереднє рішення повторним голосуванням за відсторонення Олександра Мамая з посади міського голови. При цьому депутати готові збиратися на засідання сесії хоч кожного дня.




Андрій Матковський

Голова фракції «Свободи» Юліан Матвійчук пожартував, що сьогодні кількагодинні перерви були пов’язані із ретельним вивченням кредитного договору із ЄБРР, але потім заявив, що у понеділок свободівці готові знову висловити недовіру Олександру Мамаю.




Юліан Матвійчук

Голова фракції «Самопомочі» Дмитро Сенчакович нагадав, що хоча фракція і не входить до коаліції (і не має ні перед ким жодних зобов’язань), проте готова приймати правильні рішення, які підтримає більшість політичної команди «Самопомочі».




Дмитро Сенчакович

Голова фракції «Батьківщина» Олег Бєлоножко, який також не входить до коаліції (однак на відміну від «Самопомочі» заявляє про свою опозиційність), натякнув, що кількість депутатів в 31 голос, які проголосували за перенесення засідання сесії на понеділок, натякає на те, що міська рада може мати голоси для повторної відставки Олександра Мамая. Однак прямо політик не відповів на запитання щодо участі «Батьківщини» у голосуванні за відставку:



— У політиці повинна бути таємниця.




Олег Бєлоножко

Щоправда, журналісти, і без депутатського кокетства, за методом пропагандиста Дмитра Кисельова, побачили майже 100-відсоткове «совпадєніє» між часом засідань сесії Полтавської міськради та засіданнями у київському суді.



Подробиці сьогоднішньої ухвали Верховного суду будуть відомі завтра, а повторне засідання суду відбудеться 20 травня, о 14:00.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?