Авторизация

Вісті з Полтави - 145 млн гривень рентних надходжень — УГВ з початку року значно поповнив місцеві бюджети Полтавської області


Вісті з Полтави - 145 млн гривень рентних надходжень — УГВ з початку року значно поповнив місцеві бюджети Полтавської області


Всього за три місяці 2019 року АТ «Укргазвидобування» спрямувало до місцевих бюджетів 356 млн грн рентних платежів. 145 млн гривень з них відправилися у місцеві бюджети Полтавської області.


АТ «Укргазвидобування» — найбільша газовидобувна компанія в Україні. Це підприємство перше за об’ємами видобутку нафти, газу та газоконденсату, а також сплачує великі суми ренти в Україні.



За січень-березень 2019 року АТ «Укргазвидобування» спрямувало до місцевих бюджетів, на території яких компанія здійснює видобуток вуглеводнів, 356 млн грн рентних платежів.



Згідно з новим законодавством, 5% від рентних платежів за березень 2019 року надійде до бюджетів різних рівнів 11 областей. А це близько 121 млн грн. Більша частина цих коштів залишитьсяу двох газовидобувних областях: Полтавській і Харківській.



Місцеві бюджети різних рівнів у Полтавській області отримають 49,8 млн грн. Харківський регіон отримає 61,4 млн грн, бюджет у Львівській області поповниться на 4,5 млн грн, а у Дніпропетровській — на 3 млн грн.



Решту 2,4 млн грн рентних платежів за березень 2019 року підприємство спрямувало до Івано-Франківської, Луганської, Сумської, Волинської, Чернівецької, Закарпатської та Донецької областей.



Всього з початку року місцеві бюджети різних рівнів отримали:


Харківська обл. — 182,2 млн грн
Полтавська обл. — 145 млн грн
Львівська обл. — 13 млн грн
Дніпропетровська обл. — 9 млн грн
Інші — 6,9 млн грн

У Полтавській області традиційно лідирує Сенчанська ОТГ. За січень-лютий громада отримала 11,2 млн грн. Ці кошти ОТГ зможе витрати на удосконалення матеріально-технічної бази, відбудову соціально важливих об’єктів та на реалізацію корисних ініціатив.



Загалом до зведеного бюджету країни надійде більше 7,1 млрд грн рентних платежів від «Укргазвидобування» за 3 місяці 2019 року. До прикладу, за січень-вересень 2018 року АТ «Укргазвидобування» спрямувало до місцевих бюджетів 882,7 млн грн рентних платежів, а у зведений бюджет України — понад 17,5 млрд грн.



Незважаючи на те, що «Укргазвидобування» продовжує отримувати відмови щодо погодження надання спецдозволів від Полтавської облради, компанія нарощує темпи видобутку. Використовуючи сучасні технології, АТ «Укргазвидобування» займає лідерські позиції в Україні. Компанія продовжує сплачувати найбільшу кількість ренти, що для деяких сіл області є бюджетоутворюючими надходженнями.


Рена ДАРСАНІЯ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?