Авторизация

Вісті з Полтави - «Полтавці не повинні бути заручниками політичних ігрищ», — Оксана Деркач


Вісті з Полтави - «Полтавці не повинні бути заручниками політичних ігрищ», — Оксана Деркач

Оксана Деркач

«Транспортна криза», «транспортний колапс» — ситуацію в Полтаві зараз називають по-різному, але в підсумку від неї страждають полтавці. І я не можу мовчати та ігнорувати все те, що зараз відбувається в місті. У той час, коли мешканці міста лишились з проблемою сам на сам владна коаліція ніяк не може знайти крайнього. Але хочу нагадати, що саме теперішня коаліція у вересні минулого року одностайно голосувала за скасування рішення про підвищення тарифу. І це було їхнє спільне популістське рішення, за яке тепер змушене розплачуватись все місто.


Для мене питання транспорту є болючим, адже колись на виконкомі я свідомо голосувала за підняття вартості проїзду. І це рішення було необхідним, адже ціни зростали на все і зокрема на пасажирські перевезення. Так, це рішення було непопулярним тоді, лишається непопулярним і зараз, але особисто я усвідомлювала всю відповідальність. Я розуміла ті негативні наслідки, які чекали транспортну сферу, якби цього не було зроблено. І вже тоді я публічно заявляла про те, що в Полтаві потрібно створювати комунальне підприємство, хоча лише моєї позиції, на жаль, було замало. 



Ось мій відео коментар річної давності із цього питання. 






Однак потім окремі політичні сили, не розуміючи наслідків своїх дій, відмінили наше рішення і отримали сьогоднішню кризу. В підсумку було втрачено півтора роки для розвитку пасажирських перевезень. 



У влади було щонайменше пів року, щоб вирахувати ціну перевезень, домовитись із перевізниками, знайти шляхи вирішення проблеми. Якщо не влаштовували одні перевізники, то знайти інших, але транспорт має нормально ходити і полтавці повинні нормально їздити містом. 



Раніше міська влада не могла допустити ситуації, коли все місто паралізоване. Ми не могли допустити, щоб люди з Вакуленець чи з Яківців повинні були йти щодня пішки. Звісно транспортна галузь у місті не була ідеальною і потребувала удосконалення, але вона працювала. 



В усі часи для адекватних посадовців діє тільки одне правило: проблеми міста треба вирішувати за будь-яких умов. А просто сказати, що в усьому винні перевізники — це не вирішення проблеми. 



А склалась така ситуація виключно тому, що політики в гонитві за легкими рейтингами штучно утримували ціну на проїзд і як результат — довели місто до глибокої транспортної кризи. Бо в житті не буває простого вирішення складних питань. І треба іноді йти на непопулярні кроки.



І поки люди будуть вірити порожнім лозунгам, доки влада буде уникати відповідальності за свої рішення — до того часу ні в Україні, ні в Полтаві не буде майбутнього.





Оксана ДЕРКАЧ, голова ГО «Єдність»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?