Авторизация

Вісті з Полтави - Розгляд питання підвищення вартості проїзду у Полтаві(трансляція)


Вісті з Полтави - Розгляд питання підвищення вартості проїзду у Полтаві(трансляція)


У Полтавській міській раді розпочинається засідання містобудівної комісії, на якій мають розглянути питання підвищення вартості проїзду


У Полтавській міській раді розпочинається засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту, розвитку підприємницької діяльності, розвитку міста, інвестицій, туризму.



Відеотрансляція засідання комісії від Poltavske.TV




Засідання містобудівної комісії міськради

На комісії депутати можуть розглянути два питання порядку денного:


Про попередній розгляд проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів міським електричним транспортом — тролейбусом».
Про попередній розгляд проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у пасажирському транспорті м. Полтава».

Цими рішеннями планується підвищити тариф на проїзду у автобусі до 5 грн, у тролейбусі до 3 грн.



«СДП», голосу якої не вистачає для вдалого голосування, планує підтримати це підвищення, якщо буде підписано Меморандум про взаєморозуміння між Асоціацією перевізників Полтавщини та фракцією партії у міській раді та умов припинення страйку та відновлення пасажирських перевезень у м. Полтава.



Представників «Батьківщини» та «Совісті України» які також могли б проголосувати за підвищення вартості проїзду немає на засіданні комісії.



Текст Меморандуму:












09:24 — Юрій Лупаєнко зазначає, що у тексті Меморандуму є лише зобов’язання перевізників, але немає зобов’язання представників міської влади. Керівник ГО «Асоціація перевізників міста Полтава» також поскаржився на Нацкорпус, нібито, представники якого вчора проникли на територію підприємства і погрожували спалити автобуси. Представник Нацкорпусу, який присутній на засіданні комісії, заперечив це.



09:30 — Олександр Шамота заявляє, що фракція готова голосувати з 3 та 5 грн, за умови дотримання меморандуму. У відповідь Юрій Лупаєнко зазначає, що дивно чути про додаткові вимоги, оскільки зраза приватних перевізників у місті вже немає — усі вони відмовилися від маршрутів.






09:35 — Перевізник Павло Щербак, який має лише одну маршрутку, заявив, що зараз просто неможливо їздити по 4 грн, потрібно вже 6 грн за проїзду. На уточнююче питання «який в нього прибуток» він промовчав.




Михайло Костов, Павло Щербак та Юрій Лупаєнко

09:38 — На вимогу підвищити вартість проїзду до 6 грн, перевізникам наголосили, що для цього немає жодних розрахунків. Більш того, для такого підвищення необхідно проходити процедуру підвищення з самого початку.



09:43 — Якщо буде 5 грн за проїзд і розпочнеться процедура для підвищення вартості проїзду до 6 грн — перевізники готові розпочати роботу. Інакше — «влада знову нас «кине».






09:45 — Юрій Лупаєнко скаржиться, що у тексті Меморандуму немає зобов’язань влади. Тільки фракція «СДП» пропонує не дискредитувати перевізників.






09:50 — Олексій Чепурко запропонував організувати круглий стіл, вивести активістів, залишити членів комісії, виконкому та журналістів. Оскільки у фракції «СДП» і перевізників немає можливості домовитись, потрібно це робити у більш широкому колі.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка