Авторизация

Вісті з Полтави - Як не втратити інтерес до навчання: 10 порад експертів для школярів Полтавщини


Вісті з Полтави - Як не втратити інтерес до навчання: 10 порад експертів для школярів Полтавщини


Винагорода за старанне навчання, відсутність додаткового навантаження та гарний сон — кілька способів підтримувати інтерес дитини до отримання нових знань. Також важливо, щоб батьки допомагали школяру, а за потреби — звернулися до фахівців.


Дитина із задоволенням піде до першого класу, якщо її не тільки підготувати, але і налаштувати. Батьки часто припускаються помилок, після чого школярі стикаються з розчаруваннями і втратою інтересу до навчання.



Кілька дієвих порад для підтримки жаги дитини до знань: 


Мотивуйте навчання. Діти втрачають інтерес до школи вже приблизно через місяць: пік активності проходить, закінчується період адаптації, з’являється втома. Цікавий відпочинок — дієва мотивація. Як результат, школяр знову задоволений і біжить до школи з гарним настроєм.
Дозволяйте іноді не ходити до школи. Діти, як і дорослі, мають потребу в «перепочинку». 2-3 дні позачергового вихідного не змінять успішність, натомість школа не буде «непосильним тягарем». Це краще, ніж малюк на уроках буде неуважним і пропускатиме інформацію «повз вуха». А вихідний проведіть разом за корисним і цікавим заняттям.
Цікавтеся шкільним життям дитини. Частіше відвідуйте уроки, разом готуйте домашні завдання. Створіть довірливі стосунки.
Не навантажуйте додатковими заняттями. У перші півроку школи першокласник не повинен відвідувати додаткові гуртки і секції, крім спортивних.
Не лайте за перші погані оцінки. Підтримуйте школяра в починаннях і не ставте хороші оцінки як першочергове завдання навчання.
Допоможіть підтягнутися до «відмінника». Не заганяйте з перших класів дитину до статусу «трієчника». Якщо щось не виходить, приділіть предмету більше уваги, зверніться за допомогою до вчителя або репетитора.
Пом’якшуйте шкільний стрес. Не навантажуйте дитину домашніми турботами і обов’язками хоча б в перші місяці навчання. Не сваріть, якщо він забув помити після себе посуд.
Час відпочинку. Перерва між заняттями повинна бути дві години. Однак це не час для особистого читання або гри за комп’ютером. Час відпочинку школяр повинен проводити на свіжому повітрі за активними іграми.
Правильний сон і повноцінне харчування. Режим — основа навчання. Не змушуйте дитину сидіти за уроками понад норму, навіть якщо він щось не встиг зробити. Не можна навчання ставити вище за потребу сну.
Спілкування в колективі. Дозволяйте дитині після уроків залишатися в компанії однокласників. За можливості запрошуйте дітей додому. Спілкування з однолітками необхідне для розвитку і становлення особистості школяра. Якщо у дитини немає друзів і він ні з ким не спілкується, є привід звернутися до психолога.

ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?