Авторизация

Вісті з Полтави - Байдужість і приховані інтереси голови Коломацької ОТГ Почечуна, які залишили громаду без пасовища

Громада Василівської сільради обурена свавіллям голови сільради Почечуна, який віддав пасовища фермеру



Вісті з Полтави - Байдужість і приховані інтереси голови Коломацької ОТГ Почечуна, які залишили громаду без пасовища


Через бездіяльність голови Коломацької ОТГ Почечуна Є. 6 травня о 15:00 мешканці Василівської громади вимушені була перекрити дорогу Київ-Харків і звернутися за допомогою до обласного депутата Ірини Степаненко, депутата Верховної ради Юрія Бублика, а після їх офіційних звернень — потрапити на прийом до голови Держгеокадастру Полтавської області Вадима Чувпила.




Перекриття дороги

Насправді вся ця історія нагадує чи то детектив, чи то мелодраму... На початку 2018 року, перед виборами голови Коломацької ОТГ, на зборах громади в будинку культури, жителі ознайомили Почечуна Є. з проблемами пасовищ та сіножатей. Проблема давня, але тодішньому голові Василівської сільради Кулінічу О. непотрібна. Почечун Є., в передвиборчих обіцянках, дав слово, що громада матиме пасовище.



Кінець весни 2018 року. Пройшли перші вибори до Коломацької ОТГ — Почечун Є. — голова. З перших засідань сесії Василівські депутати від імені громади озвучували проблему пасовища і кожен раз отримували від Почечуна Є. відповідь з обіцянками про те, що все буде, що вже все обговорено і йому пообіцяно. Тільки хто йому обіцяв — залишилося невідомим. Можливо його покровитель і «всемогутній пан» Головко В.А., дружбою з яким він постійно хизувався?



Літо 2018 р. Люди користуються попереднім пасовищем в надії на чесне слово Почечуна Є.



Осінь 2018 р. В черговий раз на сесіях Коломацької ОТГ порушується питання виділення та закріплення пасовища за громадою, але... Обіцянки! Обіцянки! Обіцянки! Реального результату — нуль.



Разом з весною цього року знову прийшла до нас не вирішена проблема пасовища. Чергові сесії, повторні збори громади, в якої вже уривається терпець, брехливі обіцянки і повна бездіяльність голови ОТГ Почечуна Є. доповнилися шокуючою новиною — пасовище, яким користувалася вся громада, отримав місцевий фермер Плахтій М., а землі за межама, де були сіножаті, передані невідомим АТОвцям з Полтави. «Сюрприз» за «сюрпризом»!



Що робити? До кого звернутися? Кому вірити? З величезним скандалом після чергової сесії подається позовна заява до окружного адміністративного суду. Зранку 4 травня Плахтій М. починає розробляти пасовище. Громада викликає на місце Почечуна Є. та Кулініча О. Реакції — нуль. Тож Василівська громада збираєтеся самостійно вирішити проблему: пишеться офіційне звернення про допомогу до обласного депутата Ірини Степаненко, депутата Верховної ради Юрія Бублика, в прокуратуру Полтавської області і окремо в Коломацьку сільраду — про висунення недовіри з боку громади Почечуну Є. Збираються підписи жителів.









Від безвихіддя вирішили привернути до себе увагу перекриттям дороги Київ — Харків. Запрошуються представники ЗМІ області та району. Вранці 6 травня всі звернення направляються адресатам, а о 15:00 перекривається дорога. В стороні з’являється і Почечун Є. з «командою журналістів» (до речі, кошти на яких виділяються з місцевого бюджету ОТГ), яка замість того, щоб опублікувати реальну та достовірну інформацію, повертає ситуацію на користь Почечуна Є.



Завдяки швидкому реагуванню на наше звернення Ірини Степаненко, керівник Держгеокадастру області Чувпило В. запрошує громаду до себе на зустріч 8 травня 2019 р. на 11:00. Громада на зустріч бере з собою власне звернення і реєструє його. Вадим Чувпило розповів, як краще вчинити в даній ситуації і чим він може допомогти. З’явилася хоч якась надія!






Статті та відео, де «піарщики» Почечуна подали його як «ініціатора всієї проведеної громадою роботи; очільника, який вже рік бореться за наші інтереси і постійно робить для цього все можливе і неможливе», викликали в Василівської громади величезне обурення.



В черговий раз, коли громада починає отримувати хоч якусь підтримку та допомогу зі сторони, з’являється такий собі «герой Почечун», який хоче лавровий вінок «за заслуги перед Батьківщиною».



З огляду на постійну та цинічну брехню Почечуна Є. Василівську громаду вже починають брати сумніви: а чи вірно ми зробили, що об’єдналися з Коломацькою сільською радою в ОТГ? І чи потрібен нам такий голова, як Почечун Є.?






10 травня 2019 р. відбувається позачергова сесія з питання про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність ОТГ Коломацької сільради. Всі депутати одноголосно проголосували «за». З цим рішенням представники громади відправились в Держгеокадастр для його реєстрації.



Чекатимемо результатів. І в будь-якому разі не зупинимося на шляху захисту прав громади на законне використання пасовищ!



Депутат Коломацької ОТГ
Віра БОГДАНЕЦЬ



Голова громадських зборів
Володимир КУДІНОВ



Секретар громадських зборів
Тетяна АЛЕНІНА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка