Авторизация

Вісті з Полтави - 75-а річниця перемоги: Щербанівська ОТГ вшанувала учасників Другої світової війни


Вісті з Полтави - 75-а річниця перемоги: Щербанівська ОТГ вшанувала учасників Другої світової війни


8 та 9 травня громада провела масштабний захід до Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ої річниці вигнання нацистів з України.


Урочисті мітинги відбулися у п’яти селах громади: Розсошенці, Гора, Нижні Млини, Великий Тростянець, Щербані біля пам’ятників полеглих земляків у роки Другої світової війни. 



Воїнів вшановували хвилиною мовчання, покладанням квітів. Відслужили за упокій героїв війни, молилися за всіх, хто віддав свою душу за мирне українське небо.




Голова ОТГ разом із ветераном села Гора Васильом Григоровичем Наріжним


Покладання квітів до меморіалу у Розсошенцях


Анастасія Іванівна Голікова

Голова Щербанівської ОТГ зазначив, що ці дати надзвичайно важливі для українського народу, адже це важлива частина нашої минулого:



— Це хвилюючі дні для всього українського народу. Жахлива війна забрала мільйони українців, яких ми будемо згадувати. Необхідно пам’ятати, аби ніколи знов не повторювати таких страшних помилок. Не забуваємо тих воїнів, які залишились живими, про вдів, — говорить Ігор Процик.




Служба за упокій героїв війни





Покладання квітів у Щербанях

Нині в ОТГ живе 22 люди, які причетні до війни минулих літ. Серед них учасника бойових дій часів Другої світової війни, дружини полеглих.



З нагоди свят Щербанівська сільська рада привітала їх зі святами. Вручили подарунки та матеріальну допомогу.












Під час мітингу-реквієму у Нижніх нагородили учасника бойових дій на Сході України Анатолія Равко Лицарським хрестом України за мужність хоробрість і героїзм.




Нагородження учасника бойових дій на Сході України Анатолія Равко











Вшанування воїнів у Нижніх Млинах

До привітань приєдналися депутати Щербанівської сільської ради, заступник голови Щербанівської об’єднаної громади Світлана Мельник:



— Вітаю всіх мешканців нашої громади, всіх воїнів, які зараз знаходиться на передовій. Здоров’я, щастя, благополуччя. І всім нам процвітання.



У місцевих будинках культури організували тематичні концерти. Гостів безкоштовно пригощали запашними частуваннями.







Тематичний концерт для гостів свята у Великому Тростянці


Гості вщент заповнили Щербанівський БК











Лунали тематичні вірші від найменших учасників концерту у Щербанях

Нагадаємо, 8 травня 1945 року антигітлерівська коаліція прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил нацистської Німеччини. Це стало кінцем європейської частини Другої Світової війни. З 2005 року 8 та 9 травня у Європі та світі відзначають як День примирення та пам’яті. 



Він присвячений не скільки перемозі над нацизмом, стільки пам’яті жертвам війни. В Україні заходи з нагоди Дня пам’яті вперше відбулися в 2014 році.


Прес-служба Щербанівської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?