Авторизация

Вісті з Полтави - Чемпіон України у командній гонці з тріатлону Денис Микитюк розповів про свій раціон, конкуренцію з братом та облаштування бігових доріжок


Вісті з Полтави - Чемпіон України у командній гонці з тріатлону Денис Микитюк розповів про свій раціон, конкуренцію з братом та облаштування бігових доріжок


Денис Микитюк — майстер спорту та чемпіон України у командній гонці з тріатлону. Уже рік він тренує любителів, але на цьому не зупиняється. 24 —річний хлопець — корінний полтавець, планує розвивати тріатлон у місті та залучати молодь до занять спортом. Про конкуренцію з братом, раціон їжі, бігові доріжки читайте далі в інтерв’ю.


Денис нещодавно приїхав з Туреччини із командних зборів, за останній час були і 2 чемпіонати у Львові і Житомирі. Зараз хлопець готується до Кубку Європи, який пройде 6-8 червня. 



Ми доволі швидко запланували інтрев’ю і домовилися про зустріч у Корпусному парку. Часто спортсмен бігає навколо нього. Хоча за словами Дениса, тренується, де є можливість: і на стадіоні, і містом. Про бігові та велодоріжки у Полтаві та їх майбутнє облаштування ми спілкуємося згодом.




Денис Микитюк під час спілкування з журналістом

«Я — публічна людина» 



Спершу ми говоримо з Денисом під відеозапис. Він розповідає чим важливий спорт і чому ним займається. Згодом, обговорюємо чи звично для нього бути публічним. Одна справа короткий коментар, інша — розлоге інтерв’ю. 



— Взагалі, можна сказати, що я публічна людина. Але коли це кілька дублів..., не моя сфера. Більше журналісти підходять для спілкування у великих містах, у Полтаві не так часто. Тріатлон тут не дуже популярний. Найчастіше спілкуюся з журналістами як тренер New Run Club. 



Денис бере участь у змаганнях різних рівнів. Найчастіше їздить у Київ, Львів, Запоріжжя та Дніпро. Там проходять чемпіонати України та міжнародні змагання з тріатлону.




Підготовка до запливу

Тріатлон — олімпійський вид спорту. Він поєднує у собі три види: біг, плавання та їзду на велосипеді. Існують різновиди тріатлону за відстанню. 



Спортсмен займається щодня, тренує початківців. За його словами — це перший крок до розвитку тріатлону і в цілому спорту у Полтаві.



— Я почав тренувати любительську аудиторію. Даю їм розуміння, що таке спорт, для чого він потрібен і як з цим жити. Також є тренери Павло Калініченко та Валерія Ткаченко, які тренують діток. Разом ми показуємо, що в Полтаві є ще такий вид спорту, він ще не завмер. Нинішня молодь починає займатися спортом, а потім через деякий час кидає заняття. І роблять це на самому цікавому моменті. Тільки стає важко, незручно і вже все.



«Ранок починається о 5:30, далі — басейн»



Щоб зайняти призове місце, Денис починає тренуватися за місяць до початку змагань. В інший час спортсмен підтримує себе у формі. Тому ранок починається о 05:30. Далі заняття та вправи і робота тренером для кількох компаній.



— О 06:30 у мене вже заняття у басейні. Після — обов’язково варто поїсти та відпочити. О 15:00 я бігаю та їжджу на велосипеді. Інколи поєдную, а інколи розподіляю ці активності. Потім знову перекус і робота: треную працівників Нової пошти, pr-агентства Yoda Consult та учнів Української академії лідерства. 




Участь у напівмарафоні

«Їм часто і все, що захочеться»



Якщо ви думаєте, що правильне харчування — запорука успіху, то ви помиляєтеся. Денис впевнений, що варто їсти все, що захочеться, але маленькими порціями.



— Правильного харчування у мене немає. Можу їсти солодке, трохи мучного, але намагаюсь, по можливості, обмежувати себе у цьому. В основному моя їжа — це каші, салати, фрукти, овочі. І, звичайно, 3-5 разів на день маленькими порціями.




Денис Микитюк

«Коли одне починає набридати, є інше» 



Тріатлон популярний у великих містах. У Полтаві ж більше займаються одним видом спорту: окремо бігом чи плаванням, або просто їздою на велосипеді. 



— Тріатлон — це різноманіття. Тут 3 види спорту, які по-своєму цікаві. Коли щось одне починає трохи набридати, то є інше. Наприклад, приходиш після плавання, очі квадратні, пішов на транзитну зону — взяв велосипед і поїхав уже з останніх сил. Кидаєш велосипед і біжиш. Це постійний ритм.



«На жаль, тріатлон — це складно для Полтави»



Багато полтавців займаються спортом, у місті вистачає бігунів. Хтось займається зранку, хтось — ввечері, одні — для себе, інші — для підготовки у змаганнях. Зазвичай, це пробіжки містом, навколо Корпусного парку чи на стадіонах на території шкіл і футбольних клубів.



Облаштування бігових доріжок актуальне для кожного міста. На початку лютого полтавка Антоніна Білоус зареєструвала петицію про облаштування бігової доріжки у Корпусному парку. За добу вона набрала необхідну кількість голосів для розгляду міською радою. Ця ініціатива зараз обговорюється. 



— На жаль, поки що для Полтави бігова доріжка — це складно. Планується її облаштування. Сподіваюся, що її все таки зроблять. Це полегшить бігунам заняття.



«Буває бодаємося, але потім плече до плеча і все добре»



Денис не єдиний син і спортсмен у сім’ї. Він має молодшого на 5 років брата Антона. Хлопець також займається тріатлоном. Зазвичай між братами гарні стосунки, одне одного підтримують. Денис, як старший, дає поради, підказує правильність виконання вправ та тактики, щоб не було помилок.




Денис з братом Антоном

— Він займається спортом за моїм прикладом. Спочатку ходив на плавання, а вже потім перейшов у тріатлон. В основному між нами немає конкуренції. Але вона присутня уже безпосередньо на змаганнях. Особливо, коли розігруємо фініш або старти. Тоді йде боротьба за призове місце. Буває, що бодаємося, але потім плече до плеча і все нормально.



Про особливості тріатлону, поради для початківців та дитинство спортсмена читайте у другій частині нашого інтерв’ю.


Лада МИХАЙЛИК

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка