Авторизация

Вісті з Полтави - Каплін за 200 секунд про те, як у 4 рази здешевити газ


Вісті з Полтави - Каплін за 200 секунд про те, як у 4 рази здешевити газ

Головний соціал-демократ країни Сергій Каплін

Полтавський нардеп Сергій Каплін у програмі «Гра з вогнем» на телеканалі ZIK розповів про можливості та шляхи зниження цін на аз. Головний соціал-демократ країни за 200 секунд розклав по полицях собівартість українського газу та аргументував чому надлишкові податки, закладені у тариф є здирництвом з простих людей. Каплін також пояснив, які компенсатори можуть покрити ці видатки, аби розвантажити витрати українців на комуналку.


Сергій Каплін нагадав, що іще в 2015 році спеціальна тимчасова слідча комісія Парламенту провела обрахунки собівартості газу та прийшла до висновку, що ціни на газ завищенні щонайменше у 4 рази.



— Посилаючись на ґрунтовні дослідження експертної групи та багатьох інших експертів, які проводили підрахунки паралельно, я вийшов із заявою, що знизити вартість газу для населення не тільки необхідно, але й можливо. Для цього потрібно зробити ціну на газ економічно обґрунтованою. А це означає, що знизяться й тарифи на більшість інших комунальних послуг: опалення і гаряче водопостачання, зокрема.




Каплін про собівартість українського газу і «навар» Нафтогазу

Каплін аргументував свої обрахунки чіткими цифрами. Зокрема полтавський обранець перерахував всі надбавки, податки та приховані платежі, які закладені в тариф, але мали би сплачуватись постачальниками послуг та видобувниками.



— Урядами Гройсмана і Яценюка зроблено рівно нуль для залучення інвестицій у газовидобувну галузь, аби наростити видобуток вітчизняного газу. Навіть при цьому ми другі в Європі за видобутком. Цього газу вистачає, щоб повністю покрити потреби домогосподарств, тобто простих людей. І собівартість такого газу — 2,20 грн за куб. А Укргазвидобування продає населенню по 8,5 за метр кубічний. Тобто 6500 грн з кожної тисячі кубометрів — прибуток з кишень українців, — пояснює Каплін. — При цьому видатки на комуналку в українській сім’ї в середньому займають 48% доходу.



Раніше Каплін домігся заборони на встановлення загальнобудинкових лічильників, які змушували людей переплачувати за використання газу.


Прес-служба Соціал-демократичної партії (СДП)

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?