Авторизация

Вісті з Полтави - Юні науковці Полтавщини — призери Всеукраїнського конкурсу


Вісті з Полтави - Юні науковці Полтавщини — призери Всеукраїнського конкурсу

Юні науковці Полтавщини — призери Всеукраїнського конкурсу

Нещодавно на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді пройшов Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму. До участі запрошували учнів закладів загальної середньої, позашкільної та профтехосвіти від 12 до 15 років.


24-26 квітня Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді проводив Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму. Організатором заходу на Полтавщині виступив обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді. 



Мета конкурсу — виявити кращий досвід науково-практичної та експериментальної діяльності. Популяризувати науково-технічне винахідництво та раціоналізаторство серед учнівської молоді. Формувати екологічну культуру особистості.



До участі запрошували учнів закладів загальної середньої, позашкільної та профтехосвіти від 12 до 15 років. Наш регіон представляли троє юних науковців: учні 10 класу Пальчиківського НВК Вікторія Біда та Денис Мирний, а також вихованець еколого-натуралістичного гуртка «Екос» Хорольського районного центру дитячої та юнацької творчості Богдан Наурзбеков. Учасники презентували та захищали свої проекти.










Конкурс проходив на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді

За результатами рішення журі Вікторія Біда виборола І місце в категорії «Інженерні науки» з проектом «Автономне освітлення у метрополітені».



Богдан Наурзбеков посів ІІ місце в категорії «Біологія» з проектом «Інтродукція рослин у парку села Староаврамівка».



А Дениса Мирного відзначили дипломом фіналіста та грамотою переможця у номінації «Приз глядацьких симпатій» у категорії «Екологічно безпечні технології та прикладна екологія» з проектом «Сміттєвий бак з автоматичним пресом».



Керівники делегацій та керівники проектів отримали подяки Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за сприяння і забезпечення науково-педагогічного супроводу учнівських авторських розробок у конкурсі.




На учасників також чекала цікава екскурсія містом та похід у кіно

Після завершення офіційної частини конкурсу, на учасників чекала цікава екскурсія містом та похід у кіно. Діти зізнаються, що гарно провели час у столиці, перейняли досвід, отримали нові знання та знайшли цікавих друзів.


ПОЦТКУМ за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка