Авторизация

Вісті з Полтави - Олександр Біленький офіційно отримав вимоги депутатів та громад


Вісті з Полтави - Олександр Біленький офіційно отримав вимоги депутатів та громад


Ігнорування думки мешканців Полтавщини та намагання приховати фінансові і службові зловживання з боку керівництва облради і її секретаріату призвели до конфлікту.


Публікуємо текст Звернення депутатів обласної ради з принциповими вимогами, адресований особисто голові ради О. Біленькому.









Якщо на початок запланованої сесії Полтавської обласної ради цей документ містив 8 депутатських підписів членів бюджетної комісії, то перед закриттям засідання підписів під Зверненням-вимогою було вже 23. Враховуючи, що на засіданні не було значної кількості депутатів, відсутні депутати також виявили бажання долучитися до колективного Звернення-вимоги.



Сьогодні відбулася спроба провести чергову сесію Полтавської обласної ради, але після звернення депутатів — членів бюджетної комісії до присутніх, депутати не затвердили порядок денний, який було сформовано із порушенням Регламенту, через брак потрібних голосів. 






Претензій до О.Біленького вистачає: термінове звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою повернути Перспективний план формування територій громад області на доопрацювання у зв’язку із виявленням помилок, які можуть суттєво вплинути на впровадження реформи децентралізації в Полтавській області; розблокувати діяльність комісії з питань бюджету та управління майном Полтавської обласної ради та надання інформації про те, куди і наскільки ефективно витрачаються кошти платників податків.



Також до Миргорода прибули обурені представники громад Опішні, Остап’є та Заводського, які взяли слово. Вони переконані: при об’єднанні треба враховувати думку людей, обласна влада намагалася утворити громади примусово, так як вигідно її окремим представникам.




Оксана Черкас

Красномовна деталь: в зал засідань (а спроба провести виїзну сесію відбувалася у Миргороді) представникам з районів ще й довелося прориватися. Людей не хотіли пускати працівники апарату облради, які, до речі, отримують заробітну плату за рахунок податків цих самих людей. Блокувала вхід до зали і особисто керівник апарату Оксана Черкас. Своїми діями вона вкотре довела — апарат працює тільки на Олександра Біленького. І аж ніяк не на мешканців області. 



Члени бюджетної комісії передали в президію офіційне Звернення депутатів обласної ради з принциповими вимогами, адресоване особисто голові ради О. Біленькому.




Іван Сидоренко, Ірина Степаненко та Руслан Ляшко

Після цього О. Біленький, у зв’язку із відсутністю підтримки депутатів, вимушений був закрити пленарне засідання сесії, яке фактично не розпочалося. Тим самим депутати відмовилися розглядати будь-які з питань порядку денного, які були запропоновані до розгляду. 






Депутати Полтавської обласної ради,
члени бюджетної комісії,
СТЕПАНЕНКО Ірина,
СИДОРЕНКО Іван,
ТИМОХА Юрій,
ЛЯШКО Руслан,
СІМОНОВ Андрій,
ЩУРОВ Віктор,
МУХТАРОВ Фахраддін,
БАБАК Віталій

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка