Авторизация

Вісті з Полтави - Компанія «Полтавазернопродукт» запускає проект «Моє майбутнє в агро» для школярів Семенівського та Глобинського районів


Вісті з Полтави - Компанія «Полтавазернопродукт» запускає проект «Моє майбутнє в агро» для школярів Семенівського та Глобинського районів


Наприкінці квітня у трьох школах області компанія «Полтавазернопродукт» організовувала гуртки для школярів, щоб зацікавити їх сучасним агросектором та допомогти визначитися з майбутньою професією.


Проект «Моє майбутнє в агро» для холдингу «Астарта-Київ» новий. Він розпочався у трьох школах області: одній в Семенівському районі та двох — у Глобинському. На Полтавщині проект діятиме ще у Козельщинському, Шишацькому та Гадяцькому районах.



Навчання проходитиме у гуртках-факультативах для учнів 6-10 класів. Тут діти вивчатимуть аграрні технології як в теорії, так і на практиці. У деяких школах навіть поставлять теплички, де вихованці самотужки вирощуватимуть рослини та досліджуватимуть методи їхнього захисту. Особливу увагу під час проекту приділять енергозбереженню та екологічності.



Заступник гендиректора з соціальних питань ТОВ «Полтавазернопродукт» Альона Словцова говорить, що такі факультативи мотивуватимуть дітей до вибору аграрних професій та розвіютимуть стереотипи, пов’язані з ними:



— Хочемо зацікавити дітей та пояснити, що таке сучасний агросектор. Це вже не агроном, який ходить з лопатою по полю. Це використання сучасних інформаційних технологій, які давно зробили позитивний внесок у нашу галузь.















Всі три гуртки проходитимуть за єдиним алгоритмом. Спершу «Полтавазернопродукт» презентує проект у школах для всіх бажаючих. Діти самі визначаться, наскільки їм це цікаво.



— Цього року плануємо провести три-чотири уроки. У цій справі багато залежить від вчителя. Вони мають дійсно зацікавили дітей темою, — пояснює Альона Словцова.



Компанія заздалегідь проведе навчання для вчителів факультативів. Вони поїдуть до Уманського аграрного коледжу, щоб побачити професійне викладання необхідних тематик. І вже потім у своїх школах зацікавлюватимуть учнів.












«Полтавазернопродукт» забезпечуватиме базу для гуртка. Сюди входить обладнання для занять, екскурсії на виробництво та при потребі ремонт у класах, де проводитимуться факультативи.



Проект поділятиметься на навчання за спрощеною та поглибленою системами. У рамках другої з травня компанія встановить теплиці, де учні проводитимуть власні аграрні дослідження.



Альона Словцова розповіла, що це — довготривалий проект, і вони не чекають швидких результатів:



— Для цього потрібно щонайменше три роки. Але якщо він гарно працюватиме, якщо зарядимо всіх позитивом та бажанням дізнатися більше про аграрну сферу — ми його обов’язково продовжимо!












Довідка: «Полтавазернопродукт» — один з провідних виробничих підрозділів агрохолдингу «Астарта-Київ». За даними видання «Латифундист», кількість працівників складає близько двох тисяч. 



Компанія займається вирощуванням зернових, цукрового буряку та виробництвом молока. Працює на територіях Глобинського та Семенівського районів Полтавської області.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?