Авторизация

Вісті з Полтави - Комісія з тимчасових споруд прибере з вул. Соборності літні майданчики, які порушують встановлені норми


Вісті з Полтави - Комісія з тимчасових споруд прибере з вул. Соборності літні майданчики, які порушують встановлені норми

Літній майданчик «New York Street Pizza» | Фото Миколи Лисогора

Окремі підприємці порушили домовленості із владою і встановили старі літні майданчики. Комісія з питань розміщення тимчасових налаштована прибрати їх


Депутат Полтавської міськради Вадим Ямщиков, який є заступником голови комісії з питань розміщення тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності, проанонсував виїзне засідання комісії на вул. Соборності, щоб перевірити дотримання підприємцями норм для літніх майданчиків.



— В березні 2019 року ми провели останній діалог з бізнесом, на якому пролунали аргументи про те, що цього року немає часу на закупку нових меблів, вирівнювання нерівної плитки. Також підприємці попросили лишити старі конструкції, а вони в свою чергу приберуть бари з літніх майданчиків, паркани та бокові перекриття, зроблять пандуси, встановлять модульне озеленення та інше... На жаль, деякі з підприємців вирішили отримати дозвіл будь-якою ціною, подавши на паперах «майданчик зі змінами», а фактично нічого не змінивши... Після травневих свят буде засідання спецкомісії, яка буде перевіряти відповідність майданчиків до норм і проекту. І знаючи, що інспекція з благоустрою почала реально працювати, то вони на це «очі на закриють» — повідомив депутат на своїй сторінці у Facebook.



В якості прикладу закладів, власники яких дотримались норм, Вадим Ямщиков навів заклади: «Місцева кав’ярня», «Дом кофе», «Тесно говоря», «Валбер», «Малиновка», «Чічіков», «Джи кофе» та інші.







Майданчик «Тесно говоря» | Фото: Вадим Ямщиков

Голова комісії Тетяна Юрченко підтвердила, що орієнтовно 7 травня відбудеться виїзне засідання, на яке запросять представників поліції, Інспекції з благоустрою та ЗМІ:



— Ми пішли на поступки підприємцям, які попросили встановити перехідний період, щоб кардинально не змінювати зовнішній вигляд літній майданчиків, а тільки «розвантажити» їх. Однак окремі із них, наприклад, це «Галушка», «MuZa-Bar», «Mafia», «New York Street Pizza», вирішили встановити старі майданчики. Ми не залишимо це просто так. Інші підприємці нас правильно зрозуміли, наприклад, Дмитро Собакарь змонтував літній майданчик закладу «Тесно говоря», який відповідає узгодженим нормам.




Літній майданчик «New York Street Pizza» | Фото: Олена Коба

Представники комісії також нагадали, що літні майданчики простоять до 31 жовтня 2019 року. У 2020 році в історичному центрі на вул. Соборності стоятимуть тільки столики.



До речі, у 2020 році може відбутися реконструкція 1,3 км вул. Соборності за 162 млн грн. За задумом проектантів вулиця буде виконана в один рівень, там встановлять нові вуличні меблі та висадять нові дерева.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка