Авторизация

Вісті з Полтави - За добу на Полтавщині рятувальники загасили 10 пожеж на відкритій території


Вісті з Полтави - За добу на Полтавщині рятувальники загасили 10 пожеж на відкритій території

Фото: pl.dsns.gov.ua

Упродовж доби полтавські пожежні ліквідували 10 займань на відкритих територіях у Полтаві, Кременчуці та 6 районах області


Протягом 27 квітня рятувальники з підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 10 пожеж на відкритій території. Горіння були зафіксовані у Полтаві, Кременчуці, Гадячі, Лохвиці, Полтавському, Кременчуцькому, Чутівському та Хорольському районах. Внаслідок займань було знищено близько 9 гектарів сухої трави та очерету. Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС України у Полтавській області.



Так, 27 квітня о пів на першу ночі до Служби порятунку «101» надійшла іформація про пожежу на вул. Кар’єрній у Подільському районі Полтави. Вогонь знищив 15 м² сміття та пошкодив розташований поруч автомобіль Daewoo Nubira, 1998 р.в.



О 10:50 стало відомо про пожежу в Автозаводському районі Кремечука. Горіли суха трава та очерет. Четверо рятувальників за допомогою однієї пожежної машини локалізували пожежу об 11:15, а ліквідували — об 11:36. У результаті згорів 1 га траві та очерету.



Близько 12:50 зайнялася суха трава у Гадячі на вул. Будька. Вогонь знищив 0,2 га сухої рослинності.



О 13:00 стало відомо про пожежу у Лохвиці на вул. Ю.Горобця. На відкритій території. згоріло 0,2 га сухої рослинності.



О 14:00 надійшло повідомлення про займання у селі Грякове Чутівського району. Вогонь знищив 1 га сухої трави та очерету. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невідомою особою. Розмір завданих збитків встановлюють фахівці.



Близько 15:00 зайнялася суха трава з очеретом у селі Витівка Полтавського району. Вогонь знищив 2 га рослинності.



О 15:30 надійшло повідомлення про пожежу у Гадяцькому районі — у селі Рашівка. Вогонь знищено 1 га сухої трави.



Близько 16:20 сталася займання на відкритій місцевості поблизу села Вишняки Хорольського району. Вогонь знищив 3 га сухої трави.



О 17:10 рятувальникам повідомили про займання на відкритій території у селі Пришиб Кременчуцького районну. Згорів 1 га сухої рослинності.



Близько 19:10 виникла пожежа у Гадячі на вул. Комарова. Вогонь знищив 0,005 га сухої рослинності.



В усіх випадках пожежі ліквідували по 1 відділенню місцевих пожежних охорон або державних пожежно-рятувальних частин. Збитки і точні причини займань встановлюють фахівці.






Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території.



Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню — негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка