Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавський Ironman Андріан Литовченко розповів про ціль на 2065-ий рік, три секрети підготовки до забігів та ставлення до власного організму


Вісті з Полтави - Полтавський Ironman Андріан Литовченко розповів про ціль на 2065-ий рік, три секрети підготовки до забігів та ставлення до власного організму

Андріан Литовченко

12 квітня у приміщенні обласного осередку «Об’єднання Самопоміч» пройшла лекція «Біг як впевненість в собі» натхненника NewRun Club Андріана Литовченка.


Полтавець Андріан Литовченко у жовтні минулого року фінішував на змаганні Ironman у Барселоні. Тоді він без перерв проплив 3,8 км, проїхав на велосипеді 180 км і пробіг 42,95 км за 11 годин.



На початку лекції спікер показав як виглядав вісім років тому. Тоді йому було 30 років, а вага складала 122 кг:



— Коли я бачив, що хтось публікує фото, де написано про подолання 10 кілометрів, думав лише одне: добре освоїли Photoshop. Бо не можна у здоровому глузді скільки бігати.



Тепер же він і сам приєднався до цих людей. А минулого тижня за 3 години і 13 хвилин здолав марафон у Роттердамі.




Шлях до мети без плану

Натхненник NewRun Club пояснив, що за даними ВООЗ людина має мінімально 150 хвилин на тиждень присвячувати фізичній активності. А краще — 300 хв, тобто по годині у будні. 



— У природному середовищі наших предкам потрібно було багато бігати, щоб вижити. Наприклад, мисливці могли тиждень заганяти газель. Нині, щоб поїсти, потрібно хіба що спуститися до найближчого магазину або взагалі — відкрити холодильник, — говорить спортсмен-аматор.



Щодо постановки цілі для себе, Андріан Литовченко хоче у 2065 році здолати Бостонський марафон за 4 години. На той час йому буде 84 роки.






Лектор порівнює підхід до роботи над організмом з купівлею дорогого авто чи велосипеда:



— Наприклад, доволі якісний байк коштує три тисячі євро. Або авто. Якщо утримувати його, то не будете ж ставитися до нього погано? Чому ж тоді у відношенні до себе ми дозволяємо харчуватися як вийде і не займатися спортом?



Частину лекції присвятили спіральній динаміці. Це теорія американських психологів, які дають особистостям різні кольори в залежності від цінностей і поведінки. Наприклад, червоний — світ боротьби, впевненості, перемоги, сили, яким часто живуть спортсмени.



Серед складових підготовки до марафону, спортсмен назвав сон, харчування і лише потім тренування. Також спікер застеріг від вживання алкоголю у цей період: «один раз випити — мінус місяць результатів, а похворіти — мінус два тижні».



— Нині Україна вийшла на перше місце за зростанням динаміки фінішерів на різних дистанціях. Лише за один рік цей показник збільшився на 386%, — поділився позитивними даними лектор. 




Андріан Литовченко розповідає про марафон у Роттердамі | Фото Сергія Пожарського

На закінчення він показав відеонарізки з марафону в Роттердамі. 



Це вже друга лекція від бігового клубу у цьому році. На першій в середині березня говорили про хімію бігу та її вплив на організм людини.


Роман ПОВЗИК, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка