Авторизация

Вісті з Полтави - Онлайн-управління польовими роботами. У «Агрофірмі «Добробут» розповіли про ІТ-рішення для посівної кампанії


Вісті з Полтави - Онлайн-управління польовими роботами. У «Агрофірмі «Добробут» розповіли про ІТ-рішення для посівної кампанії


Представники ТОВ «Агрофірма «Добробут» розповіли про інновації та програми, які використовують під час посівних робіт.


На полях Полтавщини триває посівна кампанія. Основа сівозміни на підприємствах агропромислового холдингу «Астарта» цього року — кукурудза, соняшник, пшениця та цукрові буряки.



Гендиректор ТОВ «Агрофірма «Добробут» Андрій Березовський розповідає, що вже завершили посів цукрового буряка. Ним засіяли 850 гектарів. На черзі — соняшник.



— Плануємо завершити 15 квітня. Далі до 5 травня — посів кукурудзи. В нас ця культура займатиме 15 тисяч гектарів, — розповідає Андрій Березовський.




Андрій Березовський, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «Добробут»

Цього року аграрії змінили стратегії ведення сільського господарства й осучаснили процеси сівби. Вони впровадили програми «Agri Management» та «Warehouse management system».



Перша — розроблена дочірньою IT-структурою агропромхолдингу «Астарта» «Agri Chain». Це система онлайн-планування, обліку та аналізу виробничих процесів. Програму встановили на мобільних телефонах агрономів, які працюють на полях. Тож вони бачать мапу, де позначені засіяні ділянки, і план виконання всіх виробничих операцій по кожному полю.









— Ця програма дозволяє нам контролювати всі процеси та органічні операції, які виконуються на полях, — пояснює головний агроном «Агрофірми «Добробут» Олександр Мурзак. — Ми бачимо, які культури посіяні, терміни, рух транспорту. Це значно спрощує процес аналітики, і нам простіше робити висновки про наші рішення загалом, коли збираємо урожай.



Інший мобільний інструмент — «Warehouse management system» — дозволяє контролювати переміщення і використання матеріально-технічних ресурсів. Для цього на всій техніці, задіяній у посівній, встановлені GPS-навігатори.



Крім ІТ-рішень, підприємство також дбає і про зручність для учасників посівної. Олег Іванко вже шість років працює трактористом на підприємстві. Говорить, що на новій техніці з кондиціонером та пічкою і працювати комфортніше.













Озима пшениця

Озимою пшеницею на підприємстві засіяли 7 тис. гектарів. Сіяли її у вересні. Тепер важливо обробити рослину, захистити від бур’янів та шкідників, слідкувати за її розвитком.



— Зараз пшениця у хорошому стані, темно-зеленого кольору. Бачимо, який відсоток кущення, десь два паростки на рослині. Тобто це достатньо хороший потенціал у рослини, — пояснює Олександр Мурзак.




Олександр Мурзак, головний агроном ТОВ «Агрофірма «Добробут»

Сприятлива погода, за словами керівництва компанії, допоможе їм завершити посівну у визначені терміни.



Довідка: «Агрофірма «Добробут» розпочала роботу у Козельщинському районі у 2004 році. Нині тут працює близько 900 чоловік.



«Добробут» має понад 36 тис. гектарів землі, які обробляє у Козельщинському, Кобеляцькому, Новосанжарському, Решетилівському та Полтавському районах.


ГО «Полтавщина Аграрна»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка