Авторизация

Вісті з Полтави - Полтавщина долучилася до селекторної наради з питань реформування освіти під головуванням Прем’єр-міністра України


Вісті з Полтави - Полтавщина долучилася до селекторної наради з питань реформування освіти під головуванням Прем’єр-міністра України

Полтавщина долучилася до селекторної наради з питань реформування освіти

Завдяки децентралізації на місцях спрямовують більше коштів для створення нової якості освітніх послуг. У Дніпрі відбулось перше засідання координаційної ради з питань розвитку реформи освіти під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. На відеозв’язку були й заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло та освітяни з Полтавщини.


У 2015 році в Україні розпочали фінансову децентралізацію, яка акумулювала кошти в місцевих бюджетах. Так створили систему інструментів, щоб покращити важливі сфери життя. Це стосується й освітніх послуг. 



Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання координаційної ради наголосив, що центральна влада без участі регіонів, органів місцевого самоврядування не може провести зміни, зробити освіту конкурентною і якісною. Потрібно скоординувати діяльність на місцях та створити якісну єдину систему освіти в країні.




Селекторну нараду очолив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

— Наша освіта має бути доступною, сучасною та якісною. Ми повинні створити єдину систему освіти в країні, починаючи з дошкілля. Наразі головне завдання — зробити доступними всі навчальні заклади, — прокоментував Володимир Гройсман. 



Також він додав, що треба продовжувати створювати опорні заклади, будувати нові школи, садочки. 



Наступний рівень — удосконалення професійно-технічної освіти, забезпечення закладів профтехосвіти сучасною матеріально-технічною базою, дуальна система освіти.




Сергій Рибалко, Ганна Галушка, Ірина Вовк


Людмила Бойченко та Олена Харченко

Зупиняючись на досягненнях у галузі освіти за останні 5 років, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зазначила, що сума освітньої субвенції щороку збільшуються.



— Наші інвестиції в освіту дітей з 2016 року зросли майже вдвічі: зі 129 млрд грн до 246 млрд грн. Є три ключові елементи НУШ: зміст освіти — розробка програм та підручників, підготовка вчителів за співфінансування з облдержадміністраціями та новий освітній простір — співпраця з місцевим самоврядуванням, — розповіла Лілія Гриневич.


ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?