Авторизация

Вісті з Полтави - Тестування з математики відкриє основну сесію ЗНО


Вісті з Полтави - Тестування з математики відкриє основну сесію ЗНО


Через півтора місяці розпочнеться основна сесія ЗНО. Тестування з математики відбудеться 21 травня.


Випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні закладів профтех та вищої освіти, які цьогоріч здобудуть повну загальну середню освіту, можуть обрати математику для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.



Сертифікаційна робота з математики — це 33 завдання різних форм: 20 завдань з вибором однієї правильної відповіді, 4 — на встановлення відповідності, 6 — відкритої форми з короткою та 3 завдання — з розгорнутою відповіддю.



При визначенні результату ЗНО з математики за шкалою 100–200 балів ураховуватиметься тестовий бал, отриманий за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. 



У процесі визначення результатів тестування буде встановлений поріг «склав/не склав» — мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник із мінімальним рівнем знань. 



На основі тестового балу кожного учасника, який подолав поріг «склав/не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів.



Учасники, які подолають мінімальний поріг, зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.



Випускники закладів загальної середньої освіти, а також учні, слухачі, студенти закладів профтех та вищої освіти, які обрали математику для проходження ДПА у формі ЗНО, також отримають оцінку за шкалою 1–12 балів. 



Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики будуть доступні на інформаційних сторінках учасників до 13 червня.




Роман Товстий

На думку в. о. голови Полтавської ОДА Романа Товстого, зовнішнє незалежне оцінювання — гарний спосіб визначити реальний рівень знань школярів:



— Цього року ЗНО проведуть уже вдванадцяте. Це показник того, що система працює, і вона дієва. Якщо систематично підходити до навчання — і результат буде відповідним. ЗНО — не лише зріз знань, а й квиток у майбутнє. Наша мета — виховати здібних, креативних, самостійних та відповідальних особистостей.



Департамент освіти і науки ПОДА на чолі з Оленою Харченко спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти, який очолює Олександр Сидоренко, визначили дев’ять округів проведення ЗНО. Це міста: Полтава, Кременчук, Гадяч, Горішні Плавні, Лубни, Миргород, Карлівка, Кобеляки та Пирятин. Пункти проведення оцінювання з певного навчального предмета створюють на територіях, де проживають не менше, ніж 450 учасників ЗНО.


ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?