Авторизация

Вісті з Полтави - «Доступна медицина»: амбулаторія Щербанівської ОТГ у черзі на погодження


Вісті з Полтави - «Доступна медицина»: амбулаторія Щербанівської ОТГ у черзі на погодження


14 мільйонів українців проживають у селах, більшість з яких позбавлені якісних медичних послуг. На допомогу йде нова програма Президента України, за допомогою якої на Полтавщині з’явиться 21 новозбудована амбулаторія. Медичний заклад з’явиться і в Щербанівській громаді.


Будівництво сучасних сільських амбулаторій здійснює Департамент будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА. Їх споруджують у рамках ініціативи Президента Петра Порошенка «Доступна медицина». 



Будівництво амбулаторій відбувається на умовах співфінансування: 30% з місцевого бюджету, решта — державні кошти.



У квітні планують відкрити амбулаторії в селах Новооржицьке Оржицького району, Михайлики Шишацької ОТГ та на території Дмитрівки Горішньоплавнівської міської ради.



— Ми активно впроваджуємо реформи. Це стосується і медичної галузі. Для нас важливо, аби медицина була доступною та якісною для кожного жителя Полтавщини. Цьому сприяють і програми, які ініціюють в державі, — говорить в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.




Будівництво Розсошенської амбулаторії

Нові приміщення будуть енергоефективним. І їхнє будівництво економічно вигідне у порівнянні з ремонтом старих амбулаторій. Високоякісне обладнання для лікування та діагностики захворювань, службові автомобілі для невідкладної допомоги — все це передбачено для нових медзакладів.



Нині шість амбулаторій знаходяться на погодженні. Своєї черги очікує і амбулаторія Щербанівської ОТГ, що знаходитиметься у Розсошенцях. 



— Будівництво нової амбулаторії важливе для кожного з нас, як і будь-який інший соціальний проект. Людям потрібне здоров’я і кваліфікована діагностика, вони на це очікують. Тому що ФАПи, які в нас зараз є, невеликі. Вдячний обласній владі за особистий контроль та участь у цьому. Спільно ми створимо найкращі умови для наших мешканців, — запевняє голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик. 



Наприкінці лютого амбулаторія у Розсошенцях уже мала зведені зовнішні мережі, стіни. Зараз є монолітний пояс, внутрішні мережі водопостачання, стоять колони. Продовжується робота над підлогою. У планах — утеплювати фундамент.



— Кожного понеділка робимо огляд об’єкту. Ведемо контроль стану будівництва. Будують доволі швидко. Думаю, що до кінця року закінчать роботи над амбулаторією, яка в майбутньому надаватиме великий перелік медичних послуг, — зазначає в.о. начальника відділу містобудування земельних ресурсів та природокористування виконавчого комітету Щербанівської сільради Володимир Пономаренко.




Медичний заклад планують завершити до кінця цього року

Розсошенці обрали не випадково. Це густонаселений район. Поруч ним будують ще один — «Садовий», де житимуть близько трьох тисяч людей. Амбулаторія зможе приймати 15 тисяч осіб із найближчих мікрорайонів. 



— Ми вже очікуємо результатів. Звичайно, що хочеться усе та відразу. Проте ми розуміємо, що якість потребує часу, — говорить голова Щербанівської громади.


Прес-служба Щербанівської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка