Авторизация

Вісті з Полтави - Думки полтавців-кандидатів у Президенти України Іллі Киви та Сергія Капліна перед 2-м туром виборів


Вісті з Полтави - Думки полтавців-кандидатів у Президенти України Іллі Киви та Сергія Капліна перед 2-м туром виборів

Сергій Каплін та Ілля Кива

Ілля Кива вказав на те, що головне для СПУ було пройти вибори і легітимізуватись. Вже потім партія в рамках опозиції до чинного Президента візьме участь у парламентських виборах. Сергій Каплін вважає першу п’ятірку лідерів — представниками олігархату, але Зеленського вважає більшим злом


Перед другим туром президентських виборів «Полтавщина» вирішила поцікавитись думкою двох політиків, пов’язаних із Полтавою — Іллі Киви та Сергія Капліна.



Уродженець Полтави Ілля Кива вперше взяв участь у виборах 31 березня у якості кандидата в Президенти України. На дебютних для себе виборах він отримав (на момент публікації) майже 5 тис. голосів.




Ілля Кива

Ілля Кива:



— Для нас президентська компанія була важливою тим, щоб прибрати усі маніпуляції щодо керівництва Соціалістичної партії України. За останній рік було безліч заяв від шарлатанів, тому для нас ці вибори були маркером та перевіркою чистоти наших лав, перевіркою на участь як у президентських, так і парламентських виборах. Тепер вже жоден не сумнівається в нашій легітимності, а наші критики закрили роти. Цією кампанією ми поставили жирну крапку в цій дискусії. Ми пройшли цей Рубікон. Тому для нас участь у виборах — це вже перемога. І ті 4,9 тис. людей, які проголосували за нас, це і є ядро СПУ. І ми вдячні їм за підтримку. Далі — робота над помилками і підготовка до парламентських виборів. Ми будемо в опозиції до чинного президента, тому що вважаємо його мародером та злочинцем, ми так вважаємо офіційно.



— Кого ви будете підтримувати у 2-му турі виборів?



— Ми не так когось будемо підтримувати, як протиставляти себе поки що чинному Президенту і всій вертикалі його влади.



— А якщо ми попрощаємось із ним після 21 квітня?



— Так ми і попрощаємось із ним. Я можу офіційно заявити, що він вкрав собі більше 5%. Петро Олексійович зумів на цих виборах сфальсифікувати завдяки «сітці». Окрім цього він лишив право голосу 5 млн людей (які працюють в РФ, а також переселенців). Сюди можна додати і «мертві душі». Тому сьогодні уся опозиція проведе роботу над помилками. Тому ми однозначно підтримаємо кандидата, який, можливо, отримає перемогу над чинним президентом. Це стосовно нашої підтримки. Ми підтримуємо здоровий глузд та майбутнє нашої країни.



— Ви думаєте, що нинішній результат Петра Порошенка — це своєрідна верхня межа його можливостей?



— Дивіться. Проводячи зустрічі із опозиційними кандидатами, це Тимошенко, Бойко, Гриценко, Смешко, Вілкул, то жоден із них не виявив бажання підтримати Порошенка. Для нас головним — є перемога над злом. А далі буде більш важливіший етап для нас — участь у парламентських виборах.




Сергій Каплін

Сергій Каплін, народний депутат України, двічі обраний депутатом від полтавського, 144-го виборчого округу:



— Хочу нагадати, що ми до виборів попереджали про те, що першу п’ятірку складуть представники олігархату. Так і сталося. В Україні так склалося, що виграє той кандидат, який має відповідний бюджет (заводи, пароходи та телеканали). Тим більше, що основна маса виборців розділилася на умовні партії «Проти Пороха», «Проти Путіна» і взагалі проти всіх. З розумінням ставлюся до цієї святкової політичної лотереї. Але щодо підтримки, то можу сказати, що ми не будемо підтримувати ані Петра Порошенка (як представника олігархату), так і Володимира Зеленського, який є взагалі щеням олігарха Ігоря Коломойського. А полтавцям я хочу нагадати, що «Полтаваобленерго» належить Коломойському. І таке ставлення буде до вас і в масштабах усієї країни. А кременчужанам хочу сказати, що «Укртатнафта» Коломойського із випарником вже стали причиною для зростання рівня онкозахворювань. Ті, хто купляє чай за 100 грн на борту літака компанії Коломойського «МАУ», повинні також розуміти, що олігархічний менеджмент саме так поводитиметься з вами і в масштабах країни.



— Виборці говорять, що хочуть інших.



— Розумієте, є у нас праві, які 1,5% взяли. Є переформатування лівих, звідкіля йдуть Тимошенко та Ляшко (це добре). А є ще маркетинг, наприклад, це Кличко, або Зеленський. І цей урок ми повинні пройти: щоб із нашої свідомості щезла віра, що спортсмен, актор або представник мистецтва зможуть бути політиками, адже це взагалі окрема сфера, у якій потрібно мати велетенський досвід та відповідні знання. Ми повинні були пройти через цю ілюзію. Тоді тільки українці отримають своїх: Тетчер, Черчилля та Рузвельта. Цей шлях пройшли Греція, Франція, Норвегія. Пройде і СДП.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка