Авторизация

Вісті з Полтави - Енергоефективність, очисні споруди для води та новоиспеченна технологія наливної підлоги. У Решетилівці відкрили реконструйований гуртожиток аграрного ліцею


Вісті з Полтави - Енергоефективність, очисні споруди для води та новоиспеченна технологія наливної підлоги. У Решетилівці відкрили реконструйований гуртожиток аграрного ліцею


Сьогодні керівництво області відкрило повністю реконструйований гуртожиток професійного аграрного ліцею імені Івана Боровенського у Решетилівці. На нього з обласного бюджету виділили 23 млн грн. У будівлі повністю замінили всі комунікації, фасад, дах, використали нову технологію наливної підологи та зробили сучасний ремонт.


Сьогодні в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий разом із головою обласної ради Олександром Біленьким, депутатами облради, місцевими керівниками та директором аграрного ліцею імені Боровенського у Решетилівці Нілою Спільною відкрили реконструйований гуртожиток.




Реконструйований гуртожиток

Решетилівський аграрний ліцей працює з грудня 1985 року. Тоді це було сільськогосподарське професійно-технічне училище. До 2003 у закладі навчали за такими професіями:


Тракторист-машиніст широкого профілю;
Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу;
Електрозварник;
Кухар;
Майстер-плодоовочівник;
Пекар;
Продавець продовольчих товарів;
Оператор комп’ютерного набору.

Згодом заклад реорганізували у професійний аграрний ліцей. З 2013 його очолює Ніла Спільна. 




Ніла Спільна

На території ліцею знаходиться два гуртожитки, навчальний полігон, майданчик для зберігання техніки, автодром, відкриті спортивні та антивандальний майданчики, футбольне поле зі штучним покриттям, сучасний спорткомплекс. Також навчальний заклад має земельну ділянку, де учні проходять практику з профільних напрямків. Там вирощують овочеві та зернові культури.



Зараз у ліцеї навчають за такими спеціальностями: 


Електротехніка, електромеханіка;
Природничі науки, біотехнології;
Сільське господарство, лісництво;
Торгівля;
Транспорт, машинобудування, логістика;
Харчова промисловість.

Комплексний підхід до реконструкції гуртожитку 



Реконструкцію гуртожитку аграрного ліцею розпочали рік тому. З обласного бюджету виділили 23 млн грн. Для безпеки учнів облаштували зовнішнє та внутрішнє відеоспостереження, зробили сучасний ремонт приміщення. Кожен поверх гуртожитку має свої секції, кухню, туалет та душову, кімнату для відпочинку. У кімнатах живуть 1-2 учня. 




Одна із кімнат у гуртожитку


Система відеоспостереження

— Дуже приємно, що такі проекти реалізовуються завдяки співпраці обласної адміністрації та ради. Приміщення реконструйовано в комплексі. Тут і енергоефективність, і доступність, економія по опаленню. Це і є той принцип та результат реформ, які впроваджуються. Бачимо, скільки зараз область має новобудов, реконструйованих об’єктів. Це той шлях, який ми обрали. Впевнений, що наступні п’ять років ми його продовжимо, — розповідає Роман Товстий. 




Роман Товстий

За словами голови Олександра Біленького, завдяки реконструкції в гуртожитку збільшили кількість місць для учнів з 150 до 172. 



— Ми провели повну реконструкцію приміщення: починаючи від фасаду і закінчуючи кімнатами, системами водоочистки та відеоспостереження. Це один із кращих гуртожитків у Полтавській області. Також тут є спортивна база, яку ми плануємо удосконалювати. Сподіваюся, що це стане зразком для інших подібних об’єктів, — говорить голова Полтавської облради.




Тимофій Голбан та Олександр Біленький

Частина третього поверху гуртожитку передбачена для зборів спортсменів області. Деякі зі спортивних федерацій уже подали свої заявки. 



— Я задоволений тим, що кошти платників податків усієї області спрямовані на цей об’єкт та для наших дітей, які отримують певну кваліфікацію. Потім вони працюватимуть на підприємствах області. Взагалі, я б не назвав його гуртожитком. Приміщення виглядає, як готельні номери. Головне, щоб діти, які проживатимуть тут, ставились до цього з розумінням, — розповідає перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод.




Євгеній Холод

Будівлю гуртожитку повністю оновили: замінили фасад, дах, усі комунікації. Встановили очисні споруди для води. Тепер діти можуть пити чисту воду з-під крану.



— Ми провели повну реконструкцію будівлі з нуля: розібрали до несучих стін та перекриттів. Зробили термомодернізацію. Також використали нову технологію наливних підлог. Їх гарантія 10 років. Зараз це повністю сучасний гуртожиток і він уже готовий до експлуатації, — стверджує директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофій Голбан. 



Для дітей важливо мати сучасні умови проживання. Адже це — складова гарної освіти.




Олена Харченко

— Профтехосвіта готує кваліфіковані робітничі кадри. Для того, щоб дитина була зацікавлена навчанням, необхідно створити усі умови. Це й освітній процес, і соціальна сфера. Тепер діти проживатимуть у комфортабельному гуртожитку, який має європейський рівень стандарту, — говорить директор Департаменту освіти та науки ПОДА Олена Харченко.



Нагадаємо, два роки тому на базі аграрного ліцею керівництво області відкрило сучасний спортивний комплекс. Тут замінили опалення та вентиляційну систему. На території спорткомплексу облаштували місця для паркування, а фасад осучаснили. Для зручності та доступності нового закладу на вході встановили пандус. Всередині — спеціальний туалет та душові для людей на візках.







Сучасний спорткомплекс на базі училища

У спорткомплексі діти займаються волейболом, баскетболом, тенісом, гімнастикою, скелелазінням. Для цього є усі умови: завезені спеціальні тренажери та інвентар, який розподілили по кімнатах та залах. На одній із стін спортзалу полтавський художник намалював графіті. Це зробило комплекс більш молодіжним.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка