Авторизация

Вісті з Полтави - Середній розмір житлової субсидії на Полтавщині становить 1693 гривні


Вісті з Полтави - Середній розмір житлової субсидії на Полтавщині становить 1693 гривні

Роман Товстий

Наразі в Полтавській області житлові субсидії призначили 230 тис. домогосподарствам. Регіон успішно реалізує програму і посідає за цим показником 3 місце в Україні. 


Програма житлових субсидій залишається актуальним механізмом. Наразі нею охопили 229,9 тисяч сімей області. Це становить 40% від загальної кількості домогосподарств. Середній розмір субсидії в опалювальний сезон — 1693 грн. 



— Для нас важливо, щоб всі родини, які мешкають на Полтавщині й мають право на субсидію, своєчасно одержали державну підтримку при сплаті житлово-комунальних послуг. Субсидіанти нашої області зацікавлені у впровадженні заходів з енергоефективності. Зокрема, долучаються до програми «Теплі кредити». Наразі вже 11 тисяч сімей скористалися нею, із них 4,3 тисячі — субсидіанти, — прокоментував в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий. 



З березня ввели кілька форм нарахування субсидій:


Безготівкова
Нараховується для осіб, що вперше звертаються для отримання субсидії та тих, у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Здійснюється через зарахування коштів на рахунок в Ощадбанку;
Готівкова
Нараховується для тих, хто отримував субсидію минулоріч. Для пенсіонерів вона приходить через пенсійний фонд разом із пенсією, для інших — через Ощадбанк. 

Також Президент України Петро Порошенко оголосив запуск системи монетизації субсидій — грошових виплат малозабезпеченим верствам населення. Цей процес вже розпочався і пройде у три етапи:


з 1 січня участь в монетизації пільг і субсидій братимуть сім’ї, які звернуться за допомогою вперше;
з 1 травня монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років;
з 1 жовтня запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Після того, як отримувач субсидій розрахується за отримані комунальні послуги, залишок готівкою буде в його розпорядженні. 



Крім того, в області органи соціального захисту населення своєчасно працюють з боржниками за житлово-комунальні послуги. Їх інформують про суму боргу, сприяють в укладенні угоди про його реструктуризацію чи надають допомогу в погашенні. 


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?