Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві відреконструювали хіміотерапевтичне відділення обласного онкодиспансера за майже 15,5 млн грн


Вісті з Полтави - У Полтаві відреконструювали хіміотерапевтичне відділення обласного онкодиспансера за майже 15,5 млн грн


Сьогодні в обласному онкологічному диспансері відкрили реконструйоване хіміотерапевтичне відділення. На ремонтні роботи з бюджету виділили майже 15,5 млн грн. У приміщенні повністю замінили всі комунікації та інженерні мережі, закупили сучасну техніку. Також зараз триває утеплення будівлі онкодиспансеру.


Сьогодні у головному корпусі обласного онкодиспансеру відкрили реконструйоване хіміотерапевтичне відділення. Воно розташоване на частинах другого та п’ятого поверхів. За словами директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА Тимофія Голбана відділення повністю реконструювали та замінили всі інженерні мережі:



— Підрядник повністю замінив усі інженерні мережі, водо- та теплопостачання, електрику. Особливо важлива робота — система кондиціонування повітря, це необхідно для пацієнтів цього відділення. Загалом, приміщення побудоване за принципом чистого повітря, щоб пацієнти не заразилися іншими зовнішніми вірусами, коли організм ослаблений.




Тимофій Голбан

Також встановили нові вікна та дверні блоки. Підрядник виконав опорядження стін та стелі, облаштував підлогу, змонтував систему вентиляції та кондиціювання. Крім того, для безпеки персоналу та пацієнтів відділення обладнали системою автоматичної пожежної сигналізації і сповіщення. А між поверхами облаштували наливну підлогу, яка має антисептичну дію. Завдяки цьому мікроби не поширюватимуться на пацієнтів. 



На реконструкцію відділення з бюджету виділили 15,4 млн грн. Ремонтні роботи тривали близько 8 місяців. Проект оновленого відділення розробила компанія ТОВ «Акбі-Полтава», а підрядником стало ТОВ «Марк Строй».



Облаштування хіміотерапевтичного відділення



На другому поверсі онкодиспансеру пацієнти хіміотерапевтичного відділення проходять амбулаторне лікування. Для кожного хворого на поверсі є окрема шафа для особистих речей. Приміщення обладнане кріслами, які можна самостійно регулювати та підлаштовувати для комфортного сидіння. 



На 5 поверсі розміщується стаціонарне відділення. Там розташовуються 2 палати на 4 місця, одна на 5 місць та 4-и одномісних палати. Раніше на цьому поверсі в загальній кількості було 35 ліжок. У палатах встановлювали по 5-6 ліжко-місць. Це було некомфортно та незручно як для самих пацієнтів, так і для лікарів. 




Орест Вовк




За словами головного лікаря Ореста Вовка, медичні працівники ледь проходили між ліжками. Це заважало якісному лікуванню. Сучасний підхід базується на мінімальній кількості ліжок в одній палаті. 



— Зараз такі умови покращують систему надання послуг. І пацієнтам краще: у палатах є санвузли, холодильники, усі зручності. Також є кнопка виклику медичного працівника. Медсестри на спеціальному таблі бачать номер палати та ліжко. Тому оперативно контактують з хворими.



У хіміотерапевтичному відділенні змонтували цілодобову систему моніторингу стану пацієнтів. Це покращує догляд за ними та спрощує роботу лікарів. Вони щохвилинно можуть спостерігати за змінами стану хворих. 




Одна із палат


Антисептичні сходинки

Система моніторингу — це не тільки відеоспостереження, а й можливість оперативно викликати лікаря. У відділення також закупили імпорте медичне і технологічне обладнання. 



Також на 5-у поверсі облаштували жіночий кабінет, де встановили спеціальне крісло. Обладнання електричне та має підсвітку. У кабінеті завдяки спецпристрою проводять біопсію та трепанобіопсію. 



У відділенні є ще одна палата для пацієнтів, яким вводять високі дози препаратів хіміотерапії. При таких умовах хворий потребує спеціального догляду.




Віктор Лисак

— Дуже важливо, щоб хворий не інфікувався зовнішнім шляхом. Раніше у нас було по 6-10 таких пацієнтів. Але якісних умов для їх перебування ми не мали. Вони отримували пневмонію й інші ускладнення. Облаштування такої палати було одним із головних завдань при реконструкції відділення, — розповідає директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.




Томограф

Для кращої діагностики пацієнтів, в онкодиспансер купили новий томограф. Він розміщується на першому поверсі. Прилад має функцію 32-х зрізів. Це єдиний томограф у закладах охорони здоров’я комунальної власності. Апарат придбали за кошти обласного бюджету. Уже за місяць томограф запрацює для пацієнтів. Зараз він проходить необхідну процедуру запуску.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?