Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві представили успіхи газовидобутку, плани галузі на 2019 рік і нові підходи до буріння


Вісті з Полтави - У Полтаві представили успіхи газовидобутку, плани галузі на 2019 рік і нові підходи до буріння

Початок конференції

13-14 березня на базі Полтавського національного технічного університету імені Ю. Кондратюка відбувся ІІІ міжнародний галузевий нафтогазовий форум. Участь у форумі взяли близько 180 учасників. Серед них представники 35 нафтогазових компаній України, Білорусії та Польщі.


Ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко відзначив, що участь у таких форумах надзвичайно важлива:



— Під час проведення форуму представники ведуть мову про сучасні інноваційні передові технології, які дозволяють інтенсифікувати видобуток нафти і газу. В свою чергу це буде забезпечувати енергонезалежність нашої країни.




Ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко

День перший: майбутнє українського видобутку в руках українців



У перший день форуму відбулися конференційні сесії про розвиток видобувних компаній в Україні, вітчизняну геологію та геофізику, майбутнє сервісного ринку. Близько 15 доповідей на ці теми прозвучали з трибуни.




Учасники конференції

Менеджер департаменту з розвитку та оцінки активів ДТЕК Нафтогаз Юрій Мороз відкрив конференцію доповіддю про напрямки технологічного розвитку цієї приватної компанії. Його презентація розкривала історію видобутку газу в Україні, структуру компаній ДТЕК, розвиток інноваційних методів у підприємстві. Юрій Мороз також розповів про основні принципи робити компанії.



Директор ГПУ «Полтавагазвидобування» Євген Палєнка виступив з доповіддю про структуру та ефективність функціонування бізнес-процесів видобутку природного газу на прикладі цієї філії АТ «Укргазвидобування». У форматі діалогу присутні обговорили критерії бізнес процесів, аналіз ціни на газ в Україні, рентні платежі і плани розвитку Товариства. 



Начальник відділу геологорозвідувальних робіт ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» Андрій Бутенко розповів про розвиток Сахалінського родовища у Харківській області:



— Моя презентація присвячена досягненням компанії за останні три роки. Цей час виявився найбільш насиченим. Ми відкрили 7 нових покладів, як нафтових, так і газових, за рахунок буріння нових свердловин і постійної роботи з існуючим фондом. Завдяки виконаним роботам ми досягли найбільшого росту видобутку вуглеводнів у відсотковому відношенні серед усіх компаній України (32% по газу, 51% по конденсату, 71% по нафті).




Андрій Бутенко, ПАТ «ВК «Укрнафтабуріння»

День другий: нові технології буріння від українських сервісних компаній



У другий день провели низку воркшопів. Представники сервісної компанії «СЕМ Експерт» презентували проект комплексного аналізу життєвого циклу роботи свердловин. Сервіс укріплення свердловин (СКС) — новий підхід до цементування нафтових і газових свердловин. Презентував проект Павло Мазурок — директор з управління та кадрової політики ТОВ «УкрСКС». Група компаній «Сервіс кріплення свердловин», до якої належить підприємство, працюють у сфері розробки та впровадження ексклюзивних технологій кріплення обсадних колон, виробництва спеціальних тампонажних матеріалів, а також здійснення повного комплексу сервісних послуг із кріплення при цементуванні нафтових і газових свердловин.




Павло Мазурок


Учасники воркшопу другого дня

«УкрСКС» провели дослідження процесів, які відбуваються у свердловинах. У презентації вони розповіли про технологію оцінки цих процесів і пояснили, як новий підхід допомагає їх удосконалювати. Головна задача такого проекту — збільшення видобування газу.



За круглим столом обговорювали розвиток вітчизняного виробництва та перспективи ефективного освоєння відновлювальних глибинних нафтогазових ресурсів.




Круглий стіл другого дня конференції

У завершенні форуму кожний учасник, студент та викладач ознайомився з методикою оцінки і атестації персоналу — пройшов безкоштовний тест від Ньюфолк НКЦ з подальшою видачою сертифікату.




Андрій Закревський

Генеральний директор Ньюфолк НКЦ Андрій Закревський наголошує:



— Це вже ІІІ галузевий нафтогазовий форум. Тільки останні два роки ми почали збирати нашу спільноту і проводити такі події. Я сподіваюся, що за 2-3 роки ми вже будемо дивитися на динаміку розвитку нашого персоналу.



Кращі представники нафтогазовидобувної сфери поділилися з присутніми досвідом, проектами, планами, співпрацею компаній з університетами заради енергонезалежності країни.



Нагадаємо, що 6 березня відбувся перший онлайн-аукціон, де на продаж виставили три ділянки. Серед них одна у Полтавській області — Дубрівсько-Радченківська площа. Її стартова ціна складала 17,5 млн грн, та ТОВ «Нафтогазопромислова геологія» придбала її за 25,1 млн грн.


Лілія УДОДЕНКО

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка