Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві проходить обласний 36 зліт юних краєзнавців


Вісті з Полтави - У Полтаві проходить обласний 36 зліт юних краєзнавців

У Полтаві проходить обласний 36 зліт юних краєзнавців

Вчора в ОЦЕВУМі стартував щорічний зліт юних краєзнавців та активістів музеїв при закладах освіти. 100 кращих пошуково-краєзнавчих та туристсько-краєзнавчих об’єднань із 18 районів, міст та ОТГ області зібралися, щоб поділитися своїми здобутками.


Організатори 36 зльоту — Департамент освіти і науки Полтавської ОДА та Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ).



Офіційне відкриття 36 зльоту розпочав директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар. Він поділився змінами в роботі центру та розказав про головні досягнення минулого року:



— Раніше ми працювали виключно з відділами освіти, а зараз співпрацюємо з організаторами краєзнавчих, туристських, військово-патріотичних заходів. Ми дуже задоволені співпрацею з об’єднаними територіальними громадами. По-перше, зараз в нас в області вони активно розвиваються завдяки реформі децентралізації. А по-друге, — показують достойні результати. Наприклад на нашій краєзнавче-пошуковій експедиції «Моя Батьківщина —Україна» всі відправлені до Києва шість робіт стали призерами. Ми єдина область в Україні, яка досягла такого результату. А три роботи з шести були від закладів освіти Полтавських ОТГ, — розповів Станіслав Комісар.




Офіційне відкриття 36 зльоту розпочав директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар

У межах заходу в холі ОЦЕВУМу діє виставка досягнень — юні краєзнавці презентували свої напрацювання. Вихованка Салівської ЗОШ Кременчуцького району розповіла, що працювати над дослідженням допомагала вся громада села.




Країзнавці з Салівської ЗОШ Кременчуцького району представляють музей «Світлиця духовності»


У межах заходу в холі ОЦЕВУМу діє виставка досягнень юних краєзнавців


Учасники зльоту також принесли подарунки-посилки та написали лист захисникам країни

— Сьогодні ми представляємо наш музей «Світлиця духовності». Це дослідження ролі колиски в історії України, а також оберегів етнічної пам’яті. Інформацію брали як із відкритих джерел, так і від односельців, які розповідали про особливості колисок нашого краю. Над роботою працювали всім складом шкільного етнографічного об’єднання краєзнавців та музеєзнавців «Берегиня», — поділилася власним досвідом Єлизавета Овсій.



Особливе місце серед робіт виставки посіла експозиція благодійної акції «Подаруй частинку тепла». Усі учасники зльоту принесли подарунки-посилки, а також написали лист воїнам — учасникам Операції об’єднаних сил з Полтавської області. 




Учасники зльоту також принесли подарунки-посилки та написали лист захисникам країни

— Це все індивідуальні подарунки. Частину подарунків, солодощі — діти робили власними руками. Та головне не самі речі, а що вони не забули тих, хто боронить нашу незалежність. Це дитячий посил добра, — розповіла методист ПОЦТКУМ Наталія Бровко.



Сьогодні кращих краєзнавців та активістів музеїв при закладах освіти — учасників зльоту відзначать грамотами та подарунками.


Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?