Авторизация

Вісті з Полтави - Обличчя реформ(випуск #6)Новосанжарська ОТГ покращує благоустрій та розвиває санаторно-курортне лікування


Вісті з Полтави - Обличчя реформ(випуск #6)Новосанжарська ОТГ покращує благоустрій та розвиває санаторно-курортне лікування


Завдяки реформі децентралізації громади самі вирішують, на які об’єкти спрямують кошти. Навіть якщо об’єднаються невеликі сільради, вони отримають достатні повноваження та ресурси. У Новосанжарській ОТГ активно покращують благоустрій та шкодують, що не об’єдналися раніше.


Новосанжарську ОТГ утворили 29 жовтня 2017 року, об’єднавши Новосанжарську селищну та Зачепилівську сільраду. Чисельність населення складає 8984 жителів. Новоутворену ОТГ очолила Інна Коба — тодішня голова селища Нові Санжари. Вона розповідає, що з моменту об’єднання зробили багато великих справ для благополуччя жителів громади: 



— Я підтримую реформу децентралізації, ініційовану Президентом. Вона дала можливість громадам планувати свої видатки і в подальшому розвиватися. Після того, як я очолила об’єднану громаду, відчула подвійну відповідальність. Люди повірили в мене, і я не маю жодного права втратити їх довіру. 



Благоустрій Новосанжарської ОТГ



Розвиток Новосанжарської об’єднаної громади став можливим завдяки передачі на місця ресурсів та повноважень. Якщо раніше вони концентрувалися у центрі, тепер місцеві громади самі вирішують, як і куди спрямувати кошти. 



З часу створення ОТГ у громаді значно покращили благоустрій. Це стало пріоритетним напрямком, над яким працюють і зараз. Придбали техніку для подрібнювання гілок, розкидач дорожніх сумішей, шляхоремонтне обладнання. 




Піскорозкидач


Гілкоподрібнювач

Також обладнали в Нових Санжарах та Зачепилівці 2 дитячих ігрових майданчика, вуличні тренажери. Виготовили і проект з капітального ремонту дорожнього покриття території картодрому в Нових Санжарах. 



Крім того, провели реконструкцію вуличного освітлення в Нових Санжарах та Зачепилівці на 754, 82 тис. грн. Капітально відремонтували 6844 м² доріг та вуличні водогони в Нових Санжарах. У березні минулого року затвердили генеральний план забудови території Нових Санжар та виготовили картографічну основу для генплану Зачепилівки. 



— Думаю, що основним проектом у нас є затвердження генерального плану забудови селища. Це основний містобудівний документ, який дасть змогу розвивати громаду, — прокоментувала Інна Коба.



У громаді також впровадили санітарний день — четвер. Тоді сільрада збирає сміття по всій ОТГ та вивозить його. 



Покращення в освітній галузі та ремонт будинку культури



В ОТГ також провели утеплення дитячих садочків «Лелеченька» та «Сонечко». Капітально відремонтували прилеглі території: встановили нові павільйони, дитячі майданчики. Цьогоріч планують продовжити благоустрій дитсадочків. 



Працюють і над іншими об’єктами громади. Зачепилівському будинку культури цьогоріч буде 100 років. Об’єкт планують покращити, зараз тут проводять косметичний ремонт. 




Дитячий садок

— У приміщенні ми хочемо відокремити центральну бібліотеку Зачепилівки і старостинський округ. Поруч — актова зала. Робимо все, щоб людям було комфортно: вони тут будуть відпочивати, слухати музику, читати та приходити на прийом громадян старости села Зачепилівки, — розповіла голова Новосанжарської ОТГ.



Розбудова курортного містечка — один із основних напрямків роботи в ОТГ



На території громади знаходиться Медичний Центр Національної гвардії, де можна пролікуватися і пройти реабілітацію воїнам АТО. Крім цього, в ОТГ знайшли родовища аналогів мінеральної води «Нафтуся» і ропу. 



— Ми у цьому напрямку плануємо розвиватися. Це не тільки санаторно-курортне лікування, а й розбудова курортного містечка. У нас прийнята Програма соціально-економічного розвитку громади. Кожного року в кінці грудня ми пропонуємо нашим депутатам внести пропозицію щодо планування бюджету і соціальних витрат на об’єкти. Так ми спрямовуємо кошти на ті об’єкти, які потрібні людям, — поділилась голова ОТГ.




Інна Коба

В громаді також виділяють кошти на безкоштовні ліки, енергоносії, Новосанжарський НВК, хоч він і не знаходиться на їх балансі.



— Через десять років я бачу громаду забезпеченою, розвинутою, яка вже стала на ноги і має певні досягнення, — підсумувала Інна Коба.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка