Авторизация

Вісті з Полтави - В Миргороді виявили мікроавтобус, повний фейкової передвиборчої агітації


Вісті з Полтави - В Миргороді виявили мікроавтобус, повний фейкової передвиборчої агітації


Сьогодні у Миргороді виявили групу людей з Запоріжжя, які розповсюджували копію газети «Просто районка» з фейковими агітаційними матеріалами від імені народного депутата Олега Кулініча на підтримку одного з кандидатів у президенти


Про це повідомила прес-служба народного депутата з посиланням на поліцію Миргорода.



— Буквально протягом години виявили декілька мобільних груп, а потім і «бус» з фальшивими агітаційними матеріалами. Загалом у розповсюдженні брали участь 18 чоловік, частина — неповнолітні, студенти з Запоріжжя. Як розповіли вони самі, їх найняли і привезли до Миргорода якраз з цією метою, — цитує прес-служба інформацію, надану миргородською поліцією.



Зараз поліція Миргорода спілкується з розповсюджувачами і намагається з’ясувати, хто їх найняв для розвезення фейкової агітації. Зі слів правоохоронців, у мікроавтобусі було щонайменше близько 5 тис. екземплярів фейкової газети.












У свою чергу прес-служба народного депутата Олега Кулініча зазначає, що видання «Просто районка» протягом 8-ми років виходить на території 147-го виборчого округу солідним тиражем і успішно себе зарекомендувало. Саме тому «клон» «Просто районки» був використаний в цих брудних політичних технологіях під час виборів президента.



Нагадаємо, що нещодавно «Полтавщина» вже повідомляла про розповсюдження фейкової агітації під час президентської виборчої кампанії від імені народного депутата Олега Кулініча.



— Менше ніж два тижні тому у Миргороді, Зінькові і Решетилівці від імені депутата вже роздавали якийсь «бойовий листок» з вигаданою агітацією за одного з кандидатів у президенти, і, відповідно, такими самими вигаданими матеріалами «проти» іншого. Тоді розповсюджувачів не знайшли, бо це робилося вночі. А от зараз подібні фейкові агітаційні матеріали помістили в «клон» «Просто районки» від імені Олега Кулініча, хоча депутат вже неодноразово підкреслював, що не заявляв про свою підтримку жодному з кандидатів у президенти, — уточнили в прес-службі.



Після першого випадку Олег Кулініч направив депутатське звернення на ім’я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Служби безпеки України Василя Грицака з проханням зупинити протиправну агітацію, яка може вплинути на волевиявлення громадян під час президентських виборів.



За останньою інформацією, озвученою в поліції Миргорода, і у першому, і в другому випадку фальшиві агітаційні матеріали розповсюджував один і той самий мікроавтобус.


Прес-служба народного депутата Олега Кулініча

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка