Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві пройшов перший Runday, в рамках якого представники п’яти бігових клубів проложили тренування-забіг на 5 км


Вісті з Полтави - У Полтаві пройшов перший Runday, в рамках якого представники п’яти бігових клубів проложили тренування-забіг на 5 км

Перед стартом

Сьогодні у Парку Перемога пройшов перший загальний біговий день Runday. Всі бажаючі полтавці подолали дистанцію у 5 кілометрів.


Захід у такому форматі пройшов у Полтаві вперше. У ньому взяло участь п’ять бігових полтавських клуби: «Аврора Спорт», NewRun Club, Running club Poltava, GlobalRunClubNovaPoshta і Yoda Consult.




Спільне фото учасників забігу

Спочатку керівники клубів виступили з невеличкими промовами. Так, ідейний натхненник NewRun Club Андріан Литовченко ніколи б не повірив, що 1,5-2 роки тому за оголошенням у Facebook на пробіжку можна зібрати 150 полтавців:



— Подивіться, ми вже не «бігонуті», ми — нормальні. А з рештою щось не так.




Андріан Литовченко з однодумцями

Засновник бігового клубу в агентстві «Yoda Consult» Діонісій Каплін розповів, що в його організації біг — елемент корпоративної культури.



Розпочали тренування з невеликої масової розминки, щоб розігріти м’язи, необхідні для безпроблемного подолання відстані.




Психолог Дмитро Медведєв

Захід об’єднав не лише учасників різних клубів, але й полтавців, які почали займатися бігом для здоров’я. Психолог Дмитро Медведєв раніше бігав сам, але перший в його житті забіг сподобався:



— Бігти з колективом легше, ніби пливеш у потоці. Правда, ноги несуть швидше, небезпечно прискорюючи темп. Доводилося гальмувати.




Учасниця забігу | Джерело: Інстаграм-акаунт daria_rt)

Протягом півгодини після розминки полтавці долали відстань у 10 кіл — від знаку «Парк Перемога» до ПолтНТУ і по колу до знаку.




Частина бігового клубу агентства Yoda Consult

Ініціаторка створення бігової доріжки у Корпусному парку Антоніна Білоус говорить, що такі пробіжки — дуже драйвовий метод отримати заряд зранку:



— Було важко, але неймовірно круто розуміти, що ти можеш здолати таку відстань. Думаю, 2019-ий для мене буде активним в плані тренувань і долучення до цієї культури, що так динамічно розвинулася у Полтаві.


Роман ПОВЗИК

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка