Авторизация

Вісті з Полтави - Засідання комісії з розміщення МАФів у Полтаві провалилось сквозь суперечки


Вісті з Полтави - Засідання комісії з розміщення МАФів у Полтаві провалилось сквозь суперечки


Протягом години члени комісії з’ясовували, коли надсилати матеріали для ознайомлення та як правильно рахувати більшість


Вчора відбулося засідання комісії з розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на території Полтави. Її провела голова комісії, заступник міського голови Тетяна Юрченко. Засідання почалося із претензій депутатів Дмитра Сенчаковича та Вадима Ямщикова щодо несвоєчасного ознайомлення із матеріалами для засідання. Після дискусії перейшли до голосування — розглянули подання ФОП Бацагули Галини Вікторівні, у якої вже завершився термін дозволу на причеп-фургон (6 кв.м.), що на перехресті вул. Соборності та Конституції.






Знову депутати Сенчакович та Ямщиков висловили свої зауваження. Перший згадав, що на засіданні відсутні представники патрульної поліції, а другий, що міська влада анонсувала курс на звільнення історичної зони міста від таких споруд.



Євген Ніколаєнко, як голова Ради підприємців зауважив, що підприємцю потрібно щось запропонувати замість просто заборони. Депутат Едуард Волков запропонував, що комісії потрібно рухатись далі, щоб підприємець юридично «не підвисав». Депутат Володимир Корчака також зауважив на тому, що комісії потрібно працювати, а не годину обговорювати свою роботу.






І хоча голосування показало, що більшість членів комісії підтримують продовження дозволу для причепу-фургону (за умови приведення до певних норм), однак постала ще стара проблема комісії, як правильно рахувати більшість: від більшості присутніх на засіданні чи від загального складу комісії.




Тетяна Юрченко

Тетяна Юрченко на правах голови комісії вирішила припинити засідання, щоб врахувати зауваження і продовжити пізніше. Після засідання вона прокоментувала «Полтавщині» причину непорозумінь серед членів комісії:



— Є положення комісії, у якому прописано хто повинен бути членом комісії: спеціалісти управлінь, відділів та депутати. Збільшилась кількість членів, бо взяти участь у роботі зголосилися депутати. В положенні не прописано, як приймати рішення: від загальної кількості чи від більшості при наявності кворуму. Якщо прив’язуватись до загального числа, то... хтось у відрядженні, хтось захворів. Більшість членів комісії погоджується із тим, щоб приймати рішення від більшості кворуму. У нас 18 членів комісії (разом з представниками). Значить, кворум — 10. Якщо прийде більшість, значить рішення прийнято. Як внести зміни? Внести зміни у положення можна тільки регуляторним актом, а це 3 місяці. Зрозуміло, що такого часу у нас немає. Тому ми паралельно будемо і працювати, і доробляти положення з урахуванням побажань, щоб прибрати деструктив із роботи комісії.



На наступне засідання члени комісії повинні розглянути, зокрема, 32 питання щодо продовження дозволів на тимчасові споруди та більше 100 питань щодо демонтажу самовільних конструкцій для розміщення зовнішньої реклами.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка