Авторизация

Вісті з Полтави - ДТЕК Нафтогаз переміг у першому відкритому аукціоні на нафтогазову площу


Вісті з Полтави - ДТЕК Нафтогаз переміг у першому відкритому аукціоні на нафтогазову площу


ТОВ «Нафтогазсистеми», що входить до ДТЕК Нафтогаз, 6 березня виграло аукціон Державної служби геології та надр України на придбання спеціального дозволу на користування надрами Світанково-Логівської площі на Харківщині.


Це перший в Україні аукціон, який проводився в режимі он-лайн в системі Prozorro.Продажі.



Компанія придбала спецдозвіл за 85 млн грн, що на 384% більше стартової вартості ліцензії. Такий показник — абсолютний рекорд для України.



Документ на користування надрами стосується геологічного вивчення нафтогазоносних надр з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ). Термін, на який надається дозвіл — 20 років.






Світанково-Логівська площа знаходиться на території в 197,5 кв. км у межах Чугуївського, Зміївського, Харківського районів. Території багаті нафтою, газом природним конденсатом.



Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров уже прокоментував непересічну подію:



— Запуск публічних онлайн-аукціонів є найважливішим результатом багаторічних реформ в газодобувної галузі. Завдяки абсолютно прозорій процедурі та в умовах чесної конкурентної боротьби сьогодні нам вдалося придбати спеціальний дозвіл на площу, яку ми вивчали спільно з галузевими науковими інститутами останні 3-4 роки. Цей крок є логічним продовженням розвитку нашого бізнесу в Харківській області. У найближчі роки ми інвестуємо понад 300 млн грн в геологорозвідувальні роботи, пошукове буріння і будівництво наземної інфраструктури. У разі відкриття родовища додаткові інвестиції в розвиток і освоєння його запасів складуть сумарно близько 1 млрд грн, що дозволить нам збільшити свій внесок в енергетичну незалежність України.


Лілія УДОДЕНКО

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка