Авторизация

Вісті з Полтави - Суд обрав запобіжний захід Сергію Сінельніку — 57,6 тисячі гривень застави


Вісті з Полтави - Суд обрав запобіжний захід Сергію Сінельніку — 57,6 тисячі гривень застави

Сергій Сінельнік | Фото з архіву «Полтавщини»

Сергія Сінельніка взяли під варту із правом внесення 57,6 тисячі гривень застави та відсторонили від посади начальника УЖКГ


Печерський райсуд Києва обрав міру запобіжного заходу Сергію Сінельніку — начальнику управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому, підозрюваному у зловживанні владою та службовому підробленні. 20 лютого його взяли під варту із правом внесення 57,6 тисячі гривень застави. Про це «Полтавщині» повідомили у прес-службі суду.



Нагадаємо, 28 січня співробітники управління захисту економіки Нацполіції повідомили Сергію Сінельніку про підозру у зловживанні владою або службовим становищем та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 ККУ). Посадовцю інкримінують завдання збитків місцевому бюджету у понад 200 тисяч гривень.



За версією слідства, УЖКГ в особі Сергія Сінельніка уклало низку угод на здійснення технагляду за капремонтом вулиць Полтави на понад 5 млн грн. Потім воно внесло до офіційних документів завідомо неправдиві відомості. Посадовець нібито завищив вартість та обсяг виконаних робіт.



Справу розслідує управління захисту економіки в Полтавській області Нацполіції за підтримки Генпрокуратури.



За три тижні посадовцю обрали запобіжний захід — два місяці тримання під вартою. Відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України, Печерський райсуд Києва обрав альтернативний запобіжний захід — заставу у 30 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 57630 грн.



Судячи з даних декларації Сергія Сінельніка за 2017 рік, розмір застави приблизно дорівнює його зарплаті за 2,5 місяці. Окрім того, на його дружину Тетяну задекларовано 107 тисяч гривень готівки. Тобто можна припустити, що внесення застави не стало для родини проблемою.



Також у прес-службі Печерського райсуду Києва повідомили — окремим рішенням суд вирішив відсторонити Сергія Сінельніка від посади начальника управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому. Наразі його обов’язки виконує заступник Костянтин Малько.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка