Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині стартував ІІ етап конкурсу-захисту МАН


Вісті з Полтави - На Полтавщині стартував ІІ етап конкурсу-захисту МАН

Урочисте відкриття традиційно пройшло на базі ПолтНТУ

З 22 до 24 лютого на Полтавщині проходитиме ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Урочисте відкриття традиційно пройшло на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Протягом трьох днів серед 695 учасників від наукових товариств Полтавського територіального відділення МАН України журі визначить кращих у 42 секціях.


У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулося урочисте відкриття ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Вітальним словом його відкрив президент Полтавського територіального відділення МАН України, ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко:



— Дуже приємно, що так багато дітей задіяно в Малій академії наук. Завдяки вам, у тому числі, Мала академія наук набула високого статусу ЮНЕСКО. Дорогі учасники, ви вже є переможцями — ви вже на ІІ етапі конкурсу-захисту. Бажаю вам отримати більше позитивних емоцій і високих балів, здобути перемогу та поїхати до Києва, щоб там на Всеукраїнському етапі гідно представити Полтавщину!




Володимир Онищенко


Володимир Семиноженко


Володимир Семиноженко вручив Володимиру Онищенку пам’ятну відзнаку

На урочистому відкритті також був присутній голова Північно-східного наукового центру НАН України іна честь 100-річчя Національної академії наук України та подякував йому за активну роботу, дружбу і співпрацю з НАН, а також привітав конкурсантів:



— Дорогі друзі, радий від імені Національної академії наук України вітати вас! Тут зібралася найталановитіша молодь Полтавщини, яку безумовно очікує велике майбутнє!



Привітати манівців до ПолтНТУ також завітав заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло. На його думку, займатися науково-дослідницькою роботою — почесний вибір.



— Бажаю вам, дорогі манівці, щоб ви завжди з ентузіазмом та завзяттям ставилися до написання робіт. Впевнений, любов до науки ви збережете назавжди. Високих результатів вам! — наголосив Олег Пругло.



До привітань також приєдналися директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко та представники закладів вищої освіти, на базі яких проходитиме захист наукових робіт.



— Сьогодні особливий день для кожного з нас. Тут зібралася наукова еліта України, наше майбутнє. Дорогі діти, пишаємося вами! Успіхів вам, наснаги! Сміливо долайте вершини, яких ви прагнете досягти в житті! Дякую Вам, Володимире Олександровичу, за підготовчу роботу до кожного етапу конкурсу-захисту МАН на Полтавщині! — наголосила Олена Харченко.




На Полтавщині стартував ІІ етап конкурсу-захисту МАН


ІІ етап проходитиме з 22 до 24 лютого


У ІІ етапі — 695 учасників

Обласний етап конкурсу-захисту МАН проходитиме з 22 по 24 лютого на базі чотирьох вищих навчальних закладів Полтавщини: Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка, Полтавської державної аграрної академії та Української медичної стоматологічної академії. 



Цього року в конкурсі-захисті участь беруть 695 учасників від наукових товариств Полтавського територіального відділення МАН України в 12 відділеннях: фізики і астрономії, математики, комп’ютерних наук, технічних наук, хімії та біології, екології та аграрних наук, наук про Землю, економіки, філософії та суспільствознавства, історії, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства.



У складі журі працюють 112 кращих викладачів та науковців регіону.



Особливості МАН України у 2018-2019 навчальному році:


в Україні 25 територіальних відділень МАН;
500 міських і районних відділень;
до наукового пошуку залучені 250 тисяч дітей та молоді;
99,8% випускників МАН стали студентами закладів вищої освіти, 98% успішно склали першу сесію;
14% випускників МАН стали працівниками установ НАН України.

Інша особливість — створення на базі МАН України Центру ЮНЕСКО.



— Мала академія наук — єдина наукова організація за часів незалежності України для творчих обдарованих дітей, яка має такий високий статус. І це велика відповідальність! Я впевнений, що за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України, нашого Уряду ми зможемо і надалі гідно представляти Україну на міжнародній арені, — додав Володимир Онищенко.



Полтавське територіальне відділення Малої академії наук України координує роботу з науково-дослідницької, експериментальної, конструкторської та винахідницької роботи в різних галузях науки, техніки, культури і мистецтва серед учнівської молоді. За словами президента Полтавського територіального відділення МАН України, ректора ПолтНТУ Володимира Онищенка, головна мета — пошук, відбір, розвиток і підтримка творчих, здібних та обдарованих учнів. Підготовка їх до подальшої наукової та інноваційної діяльності та сприяння самовизначенню в майбутній професії. 



Нагородження переможців та призерів ІІ етапу конкурсу-захисту МАН відбудеться 24 лютого в ПолтНТУ.


ПОІППО за матеріалами Департамету освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка