Авторизация

Вісті з Полтави - СБУ оприлюднила документи «виборчої піраміди», де фігурує нардеп від Полтавщини Руслан Богдан


Вісті з Полтави - СБУ оприлюднила документи «виборчої піраміди», де фігурує нардеп від Полтавщини Руслан Богдан


Служба Безпеки України повідомила про викриття протизаконного впливу Росії на президентські вибори, у якому фігурує ім’я нардепа від Полтавщини Руслана Богдана. Останній заприсягнувся, що це неправда


СБУ викрила механізм підкупу виборців та впливу РФ на результати майбутнього волевиявлення під час голосування на виборах Президента України. Про це на брифінгу повідомив заступник Голови Служби Віктор Кононенко.



На сайті СБУ йдеться, що для функціонування та реалізації протиправного наміру використовувалась так звана «брудна готівка», отримана незаконним шляхом. Реалізація проекту передбачала формування у виборчих округах так званої «піраміди»: керівник сектору — старший виборчої дільниці — «десятки» — «двадцятки», які повинні забезпечити необхідну кількість голосів на користь конкретного кандидата. СБУ встановила, що основним координатором цієї мережі є один із діючих народних депутатів України.






Керівники так званих «польових штабів», серед яких громадяни РФ, України та іноземці, які тривалий час працювали в Росії, де здійснювали організацію виборчих компаній провладних кандидатів і партій.



До матеріалів справи також долучено заяву одного із народних депутатів України, до якого зверталися фальсифікатори.









Наразі, СБУ спільно з Генеральною прокуратурою та ДБР проводить десятки обшуків в учасників угруповання.



— СБУ буде і надалі вживати всі передбачені чинним законодавством заходи для забезпечення проведення демократичних виборів та забезпечення вільного волевиявлення громадян, блокуючи будь-які спроби держави-агресора втрутитися у внутрішні справи нашої країни, — наголосив заступник Голови СБУ.



Під час брифінгу Віктора Кононенка представникам ЗМІ показали аудіо- та відеозаписи, які підтверджують протиправну діяльність учасників «піраміди».












Окрім цього СБУ оприлюднила на своєму сайті частину документів, в одному із яких фігурує ім’я народного депутата від Полтавської області (фракція «Батьківщина») Руслана Богдана. Документ датується груднем 2018 року, у якому розписані витрати на «фінансування агітаційної мережі».



Пізніше телеканал «Прямий», із посиланням на власні джерела, повідомив, що за організацією «піраміди» стоїть народний депутат Руслан Богдан.



Останній повідомив «Полтавщині», що вже звик до звинувачень на свою адресу, жодне із яких не було доведено:



— Чому це відбувається? Тому що йде боротьба за перше місце в Україні і нашим опонентам потрібно облити нас брудом. Я нічого не робив, в чому мене звинувачують. Присягаюся. До суду подавати не буду, бо який сенс в цьому? Виправдовуватись? Скажу, що все це робиться, щоб зберегти тільки свою «сітку», бо Порошенком рухає страх, що за все доведеться відповідати. Тому він і країну, і виборців вважає своєю мережею. Але це йому не допоможе.




Руслан Богдан

Нагадаємо, що звинувачення на адресу Руслана Богдана щодо вибудови «мережі» вже лунали від нардепа з фракції «БПП «Солідарність» Андрія Немировського. Тоді представник «Батьківщини» відповів, що президентська партія створює незаконну «піраміду», однак звинувачує у цьому своїх опонентів.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка