Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині облаштують 2 великих футбольних поля


Вісті з Полтави - На Полтавщині облаштують 2 великих футбольних поля

Виконавчий директор ГС «Федерація футболу Полтавщини» Віктор Пожечевський

Сьогодні провели засідання виконкому ГС «Федерація футболу Полтавщини». Обговорили 7 питань. Одне з ключових — облаштування в області футбольних полів. Також обрали делегатів від «Федерації футболу Полтавщини» на 22-ий Конгрес ФФУ.


Виконком ГС «Федерація футболу Полтавщини» провів чергове засідання. На ньому прийняли рішення стосовно реєстрації футболістів в єдиній базі даних лише в одному клубі чи команді.



— Раніше футболіст міг бути зареєстрований у кількох командах. Тепер ми починаємо поступово відходити від такої тенденції. Це світова практика, розповсюджена у Європі, тому нам теж треба, хоч і не швидкими кроками, але переходити на цю систему, — пояснив голова Полтавської ОДА, голова ГС «Федерація футболу Полтавщини» Валерій Головко.



Робота з єдиним реєстром на Полтавщині вже проводиться. 



Обговорили на засіданні і деякі нюанси складів команд, які братимуть участь у цьогорічному обласному чемпіонаті. Змагання мають розпочатися орієнтовно наприкінці квітня — на початку травня.



Зокрема, учасники засідання одноголосно прийняли рішення, що до основних складів команд (дорослих) залучатимуть юнаків 2002 року народження.




Учасники засідання

— В кожній команді дорослих, яка виходитиме на поле, матиме право грати 1 юнак 2002-го року народження. Робиться це для того, щоб долучати до команд більше молоді, щоб юнаки освоювали, так би мовити, дорослий футбол, — пояснив виконавчий директор ГС «Федерація футболу Полтавщини» Віктор Пожечевський.



Також на нараді прийняли рішення щодо кількості футболістів-«легіонерів» (гравців з інших областей України) у складах юнацьких та дорослих команд.



— Щодо Вищої ліги, то тут кількість футболістів з інших регіонів залишається необмеженою. Щодо першої ліги, тут ми вирішили, що в кожній команді не повинно бути заявлено більше 5-ти таких гравців, — повідомив Віктор Пожечевський. — Також футболісти-легіонери не братимуть участі у Кубку «Ліга чемпіонів-2019».



У ході засідання одноголосно обрали трьох делегатів від «Федерації футболу Полтавщини» на 22-ий Конгрес Федерації футболу України, який цьогоріч проведуть у Запоріжжі.




Валерій Головко

— Цими делегатами будуть: перший заступник голови «Федерації футболу Полтавщини» Олег Лисак, заступник голови Федерації Олександр Мелащенко, тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань, — розповів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.



За словами очільника області, футбол в районах активно розвивається. Відтак, на останній сесії обласної ради виділили 13 млн грн на облаштування двох великих футбольних полів.



— Одне з них буде в Кременчуці. Над місцем для другого ще думаємо. Також нам у цьому році потрібно знайти місця для, як мінімум, сорока малих полей. Вважаю, що футбольне поле має бути, по великому рахунку, біля кожної школи, як сільської, так і міської, — підсумував Валерій Головко.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка