Авторизация

Вісті з Полтави - Капітальний ремонт зали засідань Полтавської облради планують завершити до кінця березня 2019 року


Вісті з Полтави - Капітальний ремонт зали засідань Полтавської облради планують завершити до кінця березня 2019 року

Вхід до зали засідань Полтавської облради | Фото Миколи Лисогора

Основні роботи з заміни комунікацій вже виконані, залишились оздоблювальні роботи та монтаж меблів і електроніки


З початку лютого, коли «Полтавщина» вперше побачила капітальний ремонт сесійної зали Полтавської облради на вул. Соборності, 45, сьогодні ми вдруге побували на об’єкті. Супровід нам забезпечили директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Тимофій Голбан та представники підрядної організації ТОВ «Енергосфера» (відповідальний за капремонт Олексій Васильєв).









На 20 лютого найбільш візуально готовим місцем — є чоловіча вбиральня. Саме там пояснили, що проблеми із каналізацією та із заміною інших мереж викликали необхідність додаткових витрат на 9,4 млн. Гроші фактично взяли із суми основного проекту, зекономивши на окремих позиціях.




Найбільш готовий об’єкт — чоловіча вбиральня

Вирішено повністю замінити електропроводку 1978 року, пожежні крани, систему опалення, водопостачання та водовідведення. Наново змонтована пожежна сигналізація.



У роздягальні — фальшстіни з гіпсокартону (2,3 м), які своєю пірамідальною формою при освітленні створюють оригінальну ілюзію. На стелі — вертикальні панелі, які здалеку також створюють ілюзію суцільної поверхні.




Виготовлення фальшстіни з гіпсокартону
















У самому залі зроблена основна робота — проведення комунікацій. Це електрокабелі та для кабелів інтернету. На стінах будуть ті ж конструкції із гіпсокартону, але вже довжиною в 6 метрів. Їх підсвічуватимуть. Підлогу вкриють зносостійким ковроліном (знову із підсвіткою). Коли оздоблювальні роботи завершать, то змонтують меблі та електронне обладнання, в першу чергу, систему голосування. Є задум відмовитись від двох великих «телевізорів», які показували результати голосування, а запровадити проекцію зображення на великий екран (як в кінотеатрі). Проект передбачає місця для преси, громадських спостерігачів та крісла для гостей. Зал буде матиме пандус для людей з обмеженими можливостями, а також турнікети.













На початку квітня залишиться робота для айтішників

Виробник багатьох будівельних матеріалів — Італія, яка до 15 січня перебувала в режимі новорічних свят. Це вплинуло на доставку будівельних матеріалів.



До речі, повний список меблів та обладнання із договору за 37 млн грн тут:






Олексій Васильєв повідомив, що на початок квітня основний ремонт завершиться — залишиться робота для айтішників, які налаштують обладнання. Щодня на об’єкті працюють 30-40 працівників, тому і замовник, і виконавець робіт налаштовані здати об’єкт через 1,5 місяця.



У такому разі наступне сесійне засідання Полтавської облради відбудеться вже у відновленій залі.


Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?