Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтавській ОДА обговорили передачу земельних ділянок об’єднаним махинам та програми для аграріїв


Вісті з Полтави - У Полтавській ОДА обговорили передачу земельних ділянок об’єднаним махинам та програми для аграріїв

Валерій Головко

У Полтавській ОДА пройшло засідання комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин. На ньому обговорили передачу земельних ділянок об’єднаним громадам з державної у комунальну власність. А також діючі програми підтримки аграріїв.


Сьогодні у Полтавській ОДА пройшло засідання комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин. Минулого року за розпорядженням Кабміну «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення» на Полтавщині передали 7 095 ділянок 39 об’єднаним громадам. 



А 18 січня 6 ОТГ Полтавщини, які утворилися минулого року підписали з Головним управлінням Держегеокадастру в Полтавській області меморандум про передачу земель с/г призначення. Серед них Гадяцька, Чорнухинська, Опішнянська, Коломацька, Терешківська і Краснолуцька ОТГ. Під час підписання був присутній і голова Полтавської ОДА Валерій Головко. 



За словами заступника Полтавської облрасної ради Анатолія Ханка, ніхто краще, ніж сільський голова, депутати чи землевпорядник не знають що це за земля і кому її надавати. Землею повністю розпоряджатимуться громади:



— Людина, яка хоче отримати землю вже не їхатиме в Київ чи Полтаву. Вона просто йде до свого голови об’єднаної громади, до депутатів, які вирішують надавати землю чи ні, — говорить заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.




Анатолій Ханко

За словами Анатолія Ханка, найконфліктніші ситуації по земельним ділянкам виникають саме в тих сільських радах, які ще не об’єдналися. Також завдяки процесу передачі землі, вийшли з тіні до цього необліковані ділянки. Їх хтось обробляв, але кошти не потрапляли до місцевих бюджетів. Тепер же ці гроші йтимуть у бюджет ОТГ. Їх можна використовувати на розвиток території, навчальних закладів та дозвілля. Окрім земель у власність об’єднаних громад переходять і лісосмуги. Їхня чистота та використання напряму залежать від громади. 



З 2018-го земельними ділянками розпоряджаються: Білоцерківська, Бутенківська, Великобагачанська, Великосорочинська, Глобинська, Гребінківська, Драбинівська, Заворсклянська, Засульська, Клепачівська, Козельщинська, Ланнівська, Лохвицька, Малоперещепинська, Мачухівська, Машівська, Недогарківська, Новоаврамівська, Новогалещинська, Новознам’янська, Новосанжарська, Оболонська, Пирятинська, Піщанська, Покровськобагачанська, Пришибська, Решетилівська, Рокитянська, Руденківська, Семенівська, Сенчанська, Скороходівська, Шишацька, Щербанівська, Омельницька, Михайлівська, Нехворощанська, Петрівсько-Роменська, Сергіївська об’єднані громади.




Учасники засідання

Програма розвитку аграрного комплексу Полтавщини 



У Полтавській області з 2016-го діє Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу. Вона розрахована до 2020-го і працює по кільком пріоритетним галузям.



— Ця програма націлена на підтримку сільського населення. По-перше — це дає можливість створити додаткові шляхи розвитку індивідуальних домогосподарств, малого та середнього аграрного бізнесу. А по-друге — завдяки підтримці по галузям покращується загальний розвиток сіл, — стверджує заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.




Роман Товстий

Минулого року приділялося більше уваги індивідуальним фермерським господарствам. З обласного бюджету відшкодовували витрати за проведене штучне осіменіння телиць та корів, придбання рибопосадкового матеріалу, приріст поголів’я корів молочного напрямку продуктивності, придбання доїльного та переробного обладнання і на розвиток галузі бджільництва. 



Загалом, на цей рік Програма передбачає виділення більше 20 млн грн з обласного та місцевих бюджетів.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка