Авторизация

Вісті з Полтави - У ПолтНТУ відзначили переможців та призерів І етапу конкурсу-захисту МАН


Вісті з Полтави - У ПолтНТУ відзначили переможців та призерів І етапу конкурсу-захисту МАН

У ПолтНТУ відзначили переможців та призерів І етапу конкурсу-захисту МАН

І етап Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України стартував на початку грудня 2018 грудня. Серед учасників – понад 400 талановитих школярів, юних науковців з усіх закладів загальної середньої освіти Полтави. Переможцями та призерами стали близько 200 МАНівців.


Вітальним словом урочистості з нагоди відзначення переможців та призерів розпочав Президент Полтавського територіального відділення МАН України, голова ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко:



— Мені дуже приємно вітати в нашому університеті молоду наукову еліту міста Полтава. Розумних, допитливих, талановитих дівчат та юнаків, призерів та переможців І етапу конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів МАН України 2019 року. Ми, вперше, разом із Національним центром «Мала академія наук України», зокрема президентом МАН України, академіком НАН України Станіславом Довгим, зібрали Вас дорогі діти, щоб привітати і відзначити Вас і Ваші здобутки! А також подякувати Вашим батькам, науковим керівникам і директорам загальноосвітніх закладів м. Полтава за надання Вам допомоги у розкритті Ваших творчих та наукових здібностей. Бажаю Вам юні академіки успіхів та перемоги на майбутніх етапах конкурсу МАН — зауважив Володимир Онищенко.



Уже доброю традицією Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка стало запрошувати людей, у яких є чому повчитися. На нагородження призерів та переможців І етапу конкурсу-захисту МАН запросили широке представництво корпусу директорів провідних шкіл та гімназій Полтави, викладачів ПолтНТУ, директорів навчально-наукових інститутів.




І етап конкурсу-захисту МАН стартував на початку грудня 2018-го


Серед учасників — понад 400 талановитих школярів

— Дуже приємно зустрітися з вами, дорогі учасники І етапу — найголовнішого. Минулого року в І етапі зі всієї країни участь взяли 120 тисяч школярів і це прекрасно. Чудово, що молодь прагне займатися науково-дослідницькою діяльністю. Я підтримую ідею створення полтавського міського відділення МАН. Думаю, після цього кількість учасників конкурсу-захисту зросте в кілька разів! — звернувся до присутніх член Наглядової ради ПолтНТУ, президент МАН України, академік Національної академії наук, Заслужений діяч науки і техніки України Станіслав Довгий.



Привітав присутніх і заступник голови Наглядової ради ПолтНТУ, заступник голови — керівник секретаріату Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки, кандидат технічних наук Вадим Стогній:



— Після закінчення вищих навчальних закладів запрошую вас, дорогі призери та переможці І етапу конкурсу-захисту МАН, до комітету державних премій зі своїми роботами, науковими досягненнями. У нас є премії Президента України для молодих вчених, є державні премії в галузі науки та техніки. Намагайтеся творити добро, науку, техніку й досягати висот!




Свої науково-дослідницькі роботи учасники захищали у 28 секціях


Над оцінюванням учнівських робіт та презентацій працювали близько 120 науковців конкурсу

На нагородження переможців та призерів І етапу конкурсу-захисту МАН до ПолтНТУ також завітав академік НАН України, директор Інституту гідромеханіки НАН, Заслужений діяч науки і техніки України, доктор фізико-математичних наук, професор Віктор Грінченко. Він наголосив на важливості ролі вчителя у самореалізації та самоствердженні учнів.



— Пригадую своїх вчителів — наставників. Саме вони мотивували мене до навчання, на власному прикладі показали важливість і потребу в знаннях. Дякую їм за це! Учні, цініть своїх вчителів, дослухайтеся до їхніх порад та прагніть розвитку! Успіхів! — наголосив Віктор Грінченко.



Звернулася з вітальним словом до присутніх й заступник Полтавського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Людмила Бойченко:



— Полтава — найкраще місто в світі. А наші учні неперевершені. Багато років поспіль Полтава демонструє високі знання в МАН. Ті, хто пройшов цю школу, в майбутньому впевнено крокують своїм життям. Приємно відмітити факт: випускники МАН — найкращі студенти, й не лише Полтавських закладів вищої освіти, а й в усій країні та за її межами. Дякую вам!



І етап Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України стартував на початку грудня 2018-го. Його відкриття співпало з урочистостями з нагоди відзначення 100-річчя Національної академії наук та 100-річчя від дня народження Президента Національної академії наук України Бориса Патона.




Переможцями та призерами стали близько 200 МАНівців

Свої науково-дослідницькі роботи учасники захищали у 28 секціях:



«Англійська мова», «Німецька, польська, французька мови», «Українська мова», «Журналістика, педагогіка», «Українська література», «Історія України, історичне краєзнавство», «Всесвітня історія, археологія, етнологія», «Правознавство», «Фізика, астрономія», «Прикладна математика», «Математичне моделювання», «Математика», «Комп’ютерні науки (інформатика)», «Біологія», «Валеологія», «Медицина», «Літературна творчість, фольклористика», «Мистецтвознавство, українське народне мистецтво, кримськотатарська гуманітаристика», «Зарубіжна література, російська мова», «Філософія, соціологія, теологія, релігієзнавство та історія релігії», «Хімія», «Психологія», «Екологія, охорона довкілля», «Аграрні науки», «Технічні науки», «Економіка», «Географія та ландшафтознавство; геологія, геохімія та мінералогія; гідрологія; кліматологія та метеорологія».



Над оцінюванням учнівських робіт та презентацій працювали близько 120 науковців конкурсу.



Довідково: Протягом останніх років Полтавське територіальне відділення МАН України, очолюване Володимиром Онищенком, входило у десятку найкращих за підсумками загальнодержавного рейтингу Всеукраїнського конкурсу-захисту та друге в Україні за кількістю молоді, охопленої науково-дослідницькою роботою. Роботу Володимира Онищенка як Президента Полтавського територіального відділення МАН України високо оцінив представник місії ЮНЕСКО Жан-Поль Жуст Нгоме Абьяго під час візиту до Полтавського територіального відділення Малої академії наук України у 2017 році.



Діяльність Малої академії наук України створює умови для інтелектуального та духовного розвитку учнівської молоді, творчого самовдосконалення, науково-дослідницької, експериментальної діяльності у різних галузях науки, техніки, культури і мистецтва.



МАН України — унікальне творче об’єднання учнівської молоді, яке забезпечує її інтелектуальний і духовний розвиток, підготовку до активної діяльності в галузі науки та сприяє самовизначенню конкурсантів в майбутній професії. МАН готує учнівську молодь до систематичної науково-дослідницької, експериментальної, конструкторської і винахідницької діяльності майже за всіма напрямами природничих, гуманітарних і суспільних наук.



Конкурс-захист є базою для відбору найбільш здібних дітей до участі в міжнародних програмах, таких як наукова школа з фізики для школярів на базі Європейської Організації Ядерних Досліджень ЦЕРН, наукова школа з біохімії для школярів на базі Експериментальної лабораторії для молоді «X-lab» тощо.



Крім того, протягом останніх років учні МАН завойовували призові місця і нагороди на Олімпіаді геніїв «Genius Olympiad», конкурсі молодих вчених Європейського союзу та інших міжнародних змаганнях.


ПОЦТКУМ за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка