Авторизация

Вісті з Полтави - Реставрація фасаду ліцею № 1: на аукціоні перемогла пропозиція у 49,3 млн грн


Вісті з Полтави - Реставрація фасаду ліцею № 1: на аукціоні перемогла пропозиція у 49,3 млн грн

Ліцей № 1 у Полтаві на вул. Шевченка, 14

У Полтаві провели аукціон на реставрацію фасаду 1-го ліцею, внаслідок якого можлива вартість робіт зменшилася на 2 млн грн


8 лютого відбулися торги за право реставрувати зовнішню частину ліцею № 1, що на вул. Шевченка у Полтаві. На конкурс заявилося двоє учасників, які знизили вартість робіт до 49,3 млн грн. Про це «Полтавщині» стало відомо з порталу ProZorro.



Нагадаємо, тендер на реставрацію пам’ятки архітектури місцевого значення «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І.П. Котляревського» на вул. Шевченка, 14, управління капбудівництва Полтавського міськвиконкому оголосило 22 січня. Очікувану вартість робіт визначили на рівні 52 млн грн.






На конкурс заявилося двоє учасників з Полтави із такими пропозиціями.


Учасник
Первинна
пропозиція, грн

Остаточна
пропозиція, грн

ТОВ «ВК фірма «СЕН»
51 657 000,00
49 440 000,00
ТОВ «Доломіт-Буд»
49 499 830,80
49 396 941,60

Як бачимо, найбільше знизила власну ціну «ВК фірма «СЕН». Однак «перебити» пропозицію конкурента компанії так і не вдалося. У результаті перемогу здобув «Доломіт-Буд», який у кожному раунді пропонував меншу ціну.



Далі тендерний комітет має перевірити документи переможця. Якщо вони відповідатимуть умовам закупівлі, із фірмою укладуть договір. Тоді вона буде зобов’язана до кінця 2020 року відремонтувати фасадну частину будівлі, фундамент та дах — усе, окрім приміщень. В іншому випадку право підписати договір перейде до ТОВ «ВК фірма «СЕН».



Згідно з інформацією Мін’юсту ТОВ «Доломіт-Буд» був зареєстрований у 2013 році. Зараз директором та єдиним власником компанії є Наталія Поставна. До цього підприємством одноосібно володіла Світлана Ошека.



За даними ProZorro. за останні два роки фірма підписала 5 контрактів із бюджетними організаціями на 454,7 млн грн. Два з них — із управлінням капбудівництва Полтавського міськвиконкому, і по одному — із Департаментом будівництва, МіА та ЖКГ Полтавської ОДА, управлінням культури Полтавського міськвиконкому та ПАТ «Полтавагаз». Основними суперниками компанії були підрядники обласного рівня — ТОВ «ВК фірма «СЕН» і ТОВ «Марк Строй».



ТОВ «Доломіт-Буд» отримало такі замовлення як капремонт філармонії у 2013 році (чи були виконані хоч якісь із них — невідомо), реконструкція будівлі спецшколи № 40, роботи на будівництві багатоповерхівки на вул. Шевченка, 73а, і третя черга будівництва протитуберкульозного диспансеру.



Нагадаємо, протягом 2017-2019 років ТОВ «Науково-дослідний проектно-вишукувальний інститут «Полтавагропроект» отримало 1,2 млн грн за передпроектні роботи, розробку проектно-кошторисної документації та проектні роботи з реставрації фасаду. Ще 16 тис. грн заплатили держпідприємству «Укрдержбудекспертиза» за експертизу виконаного проекту.


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка