Авторизация

Вісті з Полтави - У Миргороді вилучили найбільшу партію метадону в історії України


Вісті з Полтави - У Миргороді вилучили найбільшу партію метадону в історії України


В орендованому приватному будинку в Миргороді правоохоронці вилучили понад 20 кілограмів метадону на 35 млн грн


Прокуратура Полтавської області спільно з СБУ викрили найбільшу нарколабораторію в історії України. Правоохоронці затримали трьох наркодилерів, які орендували приватний будинок в Миргороді та виготовляли там метадон.



Як повідомила прес-служба СБУ, учасники етнічного організованого угруповання планували продавати наркотик по всій країні через розгалужену мережу дилерів.



Під час обшуку правоохоронці вилучили понад 20 кг метадону, 300 кг прекурсорів та майже 50 літрів рідкого метадонового концентрату. На думку СБУ, вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить понад 35 млн грн. В свою чергу прокуратура оцінила об’єм вилученого наркотика у 33 млн грн.



Приміщення орендованого будинку було облаштоване під нарколабораторію. Правоохоронці також вилучили лабораторне обладнання для виготовлення наркотику.





















Як повідомили у прес-службі Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції, організатор злочинної групи — 46-річний мешканець Запоріжжя. У вересні 2017 року чоловіка вже затримували за виготовлення та збут метадону, але після внесення незначної застави його випустили з-під арешту. Зловмисник продовжив займатися злочинною діяльністю, переховувався від слідства, постійно змінював своє місце знаходження. У наркодилерів вилучили понад 200 тис. доз наркотику.






Організатора та двох співучасників затримали. Відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою (ч.3 ст.307 КК України). Наркодилерам загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Наразі тривають першочергові слідчі дії.



Нагадаємо, що у червні 2018 року у Полтаві правоохоронці викрили нарколабораторію, з якої вилучили 1,5 кг метамфетаміну на 1,5 млн грн.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?