Авторизация

Вісті з Полтави - На Полтавщині пройшов обласний тур конкурсу «Закраина, в якому я живу»


Вісті з Полтави - На Полтавщині пройшов обласний тур конкурсу «Закраина, в якому я живу»

Підбили підсумки обласного туру конкурсу «Край, в якому я живу»

Нещодавно на Полтавщині пройшов обласний тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Участь у ньому взяли юні екскурсоводи, які представили музеї військово-історичного, широкого історичного та краєзнавчого профілів.


Конкурс складався з двох етапів — заочного й очного. Заочний пройшов у листопаді минулого року — учасники надсилали розроблені оглядові екскурсії з презентаціями. Таким чином вони знайомили глядачів з експозиціями музеїв.



Очний тур обласного конкурсу відбувся нещодавно. Вітальним словом захід відкрив директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар. Він також окреслив основну мету та ознайомив із завданням конкурсу.




Вітальним словом захід відкрив директор ПОЦТКУМ Станіслав Комісар


Конкурс складався з двох етапів — заочного й очного

— Конкурс проводиться задля виховання у дітей та молоді любові до рідного краю, бережливого ставлення до історії, духовної спадщини українського народу. А також розвитку музейної справи в закладах загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти, — розповів Станіслав Комісар.



Основні завдання Конкурсу:


залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої, пошуково-дослідницької та екскурсійної роботи;
розвиток музейної справи та активізація діяльності музеїв при навчальних закладах;
поглиблення знань про історико-культурну спадщину українського народу, події та історичні постаті, що мали вплив на суспільні, політичні процеси та економічний розвиток краю чи України;
вивчення учнями методів та форм музейної роботи, засобів популяризації музейних колекцій;
підвищення загальноосвітнього рівня учнів, освоєння ними нових форм обробки та передачі інформації;
використання зібраного під час краєзнавчих експедицій та екскурсій матеріалу в освітньому процесі;
популяризація краєзнавчих знань;
виявлення обдарованої молоді та створення умов для її розвитку.

Під час виступів юні екскурсоводи музеїв демонстрували свою майстерність, творчо поєднуючи показ і розповідь у презентації своїх музейних експозицій.



При визначенні переможців обласного туру конкурсу журі враховували бали учасників у заочному та очному етапах. У напрямі «Військово-історичні музеї» кращою стала Марія Самчук, екскурсовод військово-історичного музею при Кременчуцькому ліцеї № 5 імені Тараса Шевченка. У напрямі «Музеї широкого історичного профілю» перемогла Софія Циганіна, екскурсовод зразкового історико-краєзнавчого музею при Калайдинцівській опорній школі імені Федір Рубцова Лубенського району. 










Юні екскурсоводи музеїв готували презентації своїх музейних експозицій

Ці юні екскурсоводи представлятимуть Полтавщину в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Пройде він у Тернополі в березні.



— Тож попереду у них серйозна підготовка щодо вдосконалення навичок ведення екскурсій, вміння чітко і послідовно презентувати музейні експозиції, — додав Станіслав Комісар.



Переможців, призерів обласного туру конкурсу та їхніх керівників відзначили грамотами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА. Інших учасників та керівників — грамотами Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.


Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?