Авторизация

Вісті з Полтави - Як минулого року ремонтували стези Полтавщини


Вісті з Полтави - Як минулого року ремонтували стези Полтавщини


Рік тому на баланс Полтавської ОДА перейшли більше 7 тис. км місцевих доріг. Ними раніше опікувалася Служба автомобільних доріг області. Голова облдерж адміністрації Валерій Головко визначив пріоритетом поточний середній ремонт автошляхів. 


Місцеві дороги перейшли на баланс Полтавської ОДА у критичному стані. Так, після минулорічної зими в області виявили близько 3420 тис. м² автошляхів місцевого значення, уражених ямами. Це і стало першим пріоритетом у роботі. Загалом, за 2018-й встигли відремонтувати 120 тис. м2 автомобільних доріг, встановили 1145 дорожніх знаків, нанесли 302 м2 горизонтальної дорожньої розмітки та ліквідувалии 58,2 км карантинних рослин та порослі.



— Це перший рік, коли Полтавська ОДА ремонтує дороги, але вже сьогодні маємо результати. Ми зробили акцент на поточному середньому ремонті і відійшли від «латання» ям. Для нас важливо, щоб автошляхи слугували довше і були комфортнішими для водіїв, — наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.




Валерій Головко

Дороги місцевого значення ремонтували у 25 районах: Великобагачанському, Гадяцькому, Глобинському, Гребінківському, Диканському, Зіньківському, Карлівському, Кобеляцькому, Козельщинському, Котелевському, Кременчуцькому, Лохвицькому, Лубенському, Машівському, Миргородському, Новосанжарському, Оржицькому, Пирятинському, Полтавському, Решетилівському, Семенівському, Хорольському, Чорнухинському, Чутівському, Шишацькому. 



На багатьох об’єктах роботи проводилися вперше за 10-15 років. Наприклад, мости в Новосанжарському районі не бачили «ремонтників» понад 12 років. Восени тут укріпили деформаційні шви: зняли асфальтобетонне покриття, розібрали їх та обрізали, а вже під нові шви поклали металеві листи, підґрунтували бітумом та засипали нерівності холодним асфальтобетоном. 




Відремонтована дорога у Нехворощі

Показовим став ремонт нехворощанської ділянки дороги Селещина — Нехвороща — Лівобережна Сокілка — Світлогірське. Раніше відрізок цього автошляху у Нехворощі був аварійним, зараз тут провели капітальні роботи: підсилили основу, повністю замінили асфальтове покриття. Всі, хто їздять тут зараз, погоджуються: тепер дорога у Нехворощі відповідає європейським стандартам. 




Ремонтні роботи на дорозі Котельва — Більськ

Проводиться і капітальний ремонт мосту у Засуллі. Востаннє роботи тут проводили 60 років тому. Він перебував в аварійному стані. Міст розширюють від 5 до 9 метрів. Його укріплюють тросами, а замість звичайної асфальтно-бетонної суміші використовують полегшену.



Крім того, за ініціативи Валерія Головка розпочався ремонт полтавської ділянки траси Київ — Харків. Його продовжать, як тільки покращаться погодні умови. Хоча це ділянка дороги міжнародного значення, ОДА отримала дозвіл на проведення робіт. А депутати міськради підтримали ініціативу та виділять частину співфінансування.




Тимофій Голбан

— Дороги — це болюча тема для кожного регіону України. Мене радує, що все більше людей розуміють — всі автошляхи одразу не відремонтуєш. Але ми поступово відновлюємо дорожню інфраструктуру області. Впевнений, цього року вдасться зробити ще більше, ніж минулого, — зазначив директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофій Голбан.


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?