Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтавській РДА обговорили підсумки роботи з особливими дітьми за 2018 рік


Вісті з Полтави - У Полтавській РДА обговорили підсумки роботи з особливими дітьми за 2018 рік

На нараді говорили про роботу з особливими дітьми

На сьогоднішній щотижневій нараді керівники структурних підрозділів Полтавської РДА обговорили результати роботи «Інклюзивно-ресурсного центру», що опікується дітьми з фізичними й розумовими вадами. Також ознайомилися з результатами Програми роботи з обдарованою молоддю.


Інклюзивне навчання тепер доступніше і для дітей з об’єднаних громад району



За словами голови Полтавської РДА Ігоря Карімова, особливі діти потребують особливої уваги:



— Для нас усі діти однаково важливі. І кожна дитина має право на освіту. Тому ми підтримуємо тих, хто має перспективи в науці, мистецтві чи спорті. І допомагаємо дітям, які з тих чи інших причин не можуть показувати результати на рівні обдарованих учнів, — наголосив очільник району.




Ігор Карімов (праворуч)

КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» опікується дітьми з особливими освітніми проблемами. Фахівці центру визначають таких дітей, проводять з ними заняття, консультують батьків. Усе на безоплатній основі. У ІРЦ працюють три фахівця: вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, практичний психолог.



У 2018 році кількість дітей, залучених в інклюзивне навчання, збільшилася майже у сім разів: з трьох до 20 осіб. Це діти з Полтавського району та об’єднаних громад. Угоду про співпрацю з ІРЦ підписали Щербанівська та Заворсклянська ОТГ, незабаром долучиться й Терешківська.



Матеріально-технічна база «Інклюзивно-ресурсного центру» відповідає основним вимогам закладу такого типу.




Наталія Павлик показує гарнітуру форбрейн

— На оснащення кабінетів з державної субвенції виділили 108 тисяч гривень. На ці кошти придбали два комп’ютери, три ноутбуки, ламінатор, пісочницю з підсвіткою, сухий басейн, дитячі меблі. За рахунок місцевого бюджету отримали багатофункціональний пристрій, дитячі меблі, парти, стільці, знаряддя для заняття фізкультурою, — розповіла директор «Інклюзивно-ресурсного центру» Полтавського району Наталія Павлик.



Крім того, ІРЦ за допомогою системи краудфандінгу зібрав необхідні кошти через інтернет на придбання двох гарнітур форбрейн. Ці пристрої допомагають дітям з особливими потребами у розвитку мови та емоційної сфери.



Переможцям олімпіад і наукових конкурсів — грошове заохочення



Начальник відділу освіти Полтавської РДА Наталія Веретільник розповіла про реалізацію «Програми роботи з обдарованою молоддю у 2018 році».



— Згідно з Програмою, яка прийнята до 2021 року, проводяться заходи щодо підвищення рівня науково-методичного забезпечення та впровадження механізмів стимулювання переможців і призерів олімпіад і конкурсів, а також їхніх вчителів. Ефективним методом обміну досвідом є майстер-класи від викладачів, які підготували найуспішніших учнів, — зазначила Наталія Володимирівна.




Натлія Веретільник звітує

У програмі передбачена грошова винагорода учням за призові місця на міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіадах та конкурсах захисту наукових робіт від МАН. Так, учень за І місце отримує 1000 грн, за ІІ — 800 грн, за ІІІ — 700 грн.



На ІІІ етапі олімпіад із загальних дисциплін учні Полтавського району вибороли 23 призових місця, зокрема, одне перше. На ІІ етапі конкурсу захисту наукових робіт 16 учнів району опинилися серед призерів. Загальна сума «призових» для учнів склала 28 тис. грн, для вчителів — 55 тис. грн.



Фінансування Програми в 2019 році враховуватиме той факт, що освітні заклади в ОТГ перейшли у комунальну власність громад. Проте, кошти виділять на усі заплановані заходи.


Прес-служба Полтавської РДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка