Авторизация

Вісті з Полтави - Питання передачі державних земель у комунальну власність ОТГ та вакцинування: у Полтавській ОДА відбулась апаратна нарада


Вісті з Полтави - Питання передачі державних земель у комунальну власність ОТГ та вакцинування: у Полтавській ОДА відбулась апаратна нарада

Учасники апаратної наради

У Полтавській ОДА під час апаратної наради розглянули кілька питань. Серед основних: передача ділянок сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність ОТГ та стан забезпечення області медичними імунобіологічними препаратами.


Вакцинування — це питання поваги до себе та власного здоров’я.



Під час наради учасники обговорили забезпечення області вакцинами. Вже вкотре зазначили, що їх достатньо, але люди не завжди використовують цю можливість. 



— Ми маємо розуміти головне — легше попередити хворобу, ніж боротися з її наслідками. Область забезпечена вакцинами, далі — це питання кожного, робити йому щеплення чи ні, — зазначив очільник Полтавської ОДА Валерій Головко.




Валерій Головко

Задля забезпечення інформування населення області щодо важливості вакцинування проводять тематичні заходи. Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, спільно з UNICEF створили консультаційний центр. Регулярно проводяться тематичні центри. 




Віктор Лисак

На сьогодні забезпечення вакцинами з різних захворювань здійснюється у повному обсязі. Проведено 30 роз’яснювальних тренінгів. За спеціальними програмами проінформували та навчили 686 осіб.



Полтавщина — одна з лідерів з виконання розпоряджень Кабміну



Також у ході засідання обговорили стан виконання на території Полтавської області розпорядження Кабінету Міністрів України щодо передачі ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну.



Алгоритм передачі єдиний для усіх. Перший етап: клопотання ОТГ до відповідного головного управління Держгеокадастру про передачу земель. Другий етап — передача земель в межах ОТГ, третій включає в себе реєстрацію земельних ділянок в кадастрі. Четвертий, заключний — передача земель в комунальну власність. 



На засіданні акцентували увагу на тому, що перш за все ця реформа направлена на об’єднані територіальні громади. Завдяки ній ОТГ зможуть самостійно розпоряджатись земельними ділянками на своїх територіях, а це додатковий стимул для розвитку громад. Самостійність приймати рішення та розпоряджатися своїми ресурсами — основа проведення децентралізації.




Андрій Пісоцький

— Щодо передачі ділянок сільськогосподарського призначення з державної власності комунальним установам. Тішить, що область у лідерах з реалізації постанови Кабміну. Звичайно, що це тривалий процес і дехто ще боязно відноситься до цього питання. Проте, це єдиний правильний шлях — передача влади та ресурсів на місця. Так і працює децентралізація, — додав перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.



Наразі в області налічується 39 ОТГ. Частину земель вже передали у комунальну власність до існуючих об’єднаних територіальних громад. За минулий рік сумарна площа переданих земель склала — 91105,4115 га. Залишилось 16037, 9177 га, які планують передати до кінця цього року.



Нагадаємо, що у січні 6 ОТГ Полтавської області підписали меморандум про передачу земель сг призначення. До кінця квітня цього року вони стануть повноправними розпорядниками сільськогосподарських земель. 


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка