Авторизация

Вісті з Полтави - У Щербанівській ОТГ пройшла перша в 2019 році сесія


Вісті з Полтави - У Щербанівській ОТГ пройшла перша в 2019 році сесія

Голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик

Депутати розглянули земельні питання, зміни до бюджету та виділили кошти на матеріальну допомогу.


На порядок денний винесли 31 питання плюс пункт «Різне», що включало декілька звернень від жителів громади.



Почали сесію з економічних підсумків минулого року. Бюджет громади в 2018 році перевиконали, тому на залишках у спеціальному та загальному фондах налічується понад 17 млн грн. Кошти з залишків запропонували направити на придбання господарського та навчального обладнання закладів освіти, на соціальні проекти та благоустрій. Депутати пропозицію підтримали.



Згідно з новим законодавством, посади директорів освітніх закладів є такими, які призначають за результатами конкурсу. На сесії затвердили Положення про конкурс на посаду керівників шкіл та дошкільних закладів. Відтепер директорів шкіл і дитячих садків затверджуватимуть на сесії. Конкурс розпочнеться орієнтовно у квітні.



— Кожен претендент на посаду буде відповідати на питання перед депутатами щодо бачення розвитку навчального закладу. Сучасний директор — це менеджер, який повинен якнайкраще налагодити як освітній процес, так і господарську частину, — наголосив голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.




Розгляд земельних питань

Значну кількість питань порядку денного традиційно займали земельні питання. Депутати затвердили проекти землеустрою 85 ділянок у Булоновому, які отримали учасники АТО. За словами голови громади, заяви на землю надають як місцеві учасники АТО, так і мешканці інших областей.



— Нарешті учасники АТО отримали землю. Я хочу, щоб вони використовували землю з максимальною користю для себе та громади, адже земля не повинна простоювати. Зараз ми зробимо проекти землеустрою на цих ділянках, кошти під це виділили, — зауважив Ігор Процик.



Ще 88 заяв від учасників АТО поставили у чергу.




Депутати Щербанівської сільради


Жителі громади на сесії

Розглянули звернення громадян щодо матеріальної допомоги. Її отримали 11 громадян. Розмір допомоги залежно від ситуації склав від 1 до 5 тисяч грн. Крім того, на сесію прийшла мати хворої на рак крові дитини. Операцію по пересадці кісткового мозку дитині коштує 125 тис. євро. Рішенням сесії сільрада виділила максимально допустиму суму — 20 тис. грн. Ігор Процик закликав місцевих підприємців допомогти зібрати необхідну суму.



Також до депутаті звернулася лікар загальної практики Розсошанської амбулаторії Ірина Назарець. Вона закликала провести серед населення агітаційну роботу щодо підписання декларацій з лікарями. На сьогодні лише 54% мешканців, що проживають на підпорядкованій амбулаторії території, уклали договори.



— Чим більше декларацій підпишемо, тим більше буде фінансування закладу. Відповідно буде кращій рівень медичних послуг, — зазначила лікар.


Прес-служба Щербанівської ОТГ

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка