Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтаві шукають донорів крові для 6-річної дівчинки, на яку ввалилась выбривала льоду


Вісті з Полтави - У Полтаві шукають донорів крові для 6-річної дівчинки, на яку ввалилась выбривала льоду


6-річній Марії Зволинській, яка потрапила до реанімації через брилу льоду, потрібна кров першої групи з позитивним резус-фактором


6-річна Марія Зволинська, яка постраждала від падіння льоду, потребує допомоги. Потрібні донори крові. Про це повідомив батько дівчинки Олег Зволинський на власній сторінці у Facebook.



Здати кров можна від завтра, 4 лютого, з 8-ї ранку. Сама дівчинка має першу групу з позитивним резус-фактором. Охочі допомогти з іншими групами також можуть здати кров. На станції переливання зроблять заміну у банку крові.



Аби допомогти Марії Зволинській, потрібно прийти до Полтавської обласної станції переливання крові, що на вул. Шевченка, 23 (за обласною клінічною лікарнею). Із собою треба мати паспорт та ідентифікаційний код. На станції скажіть, що здаєте кров для Марії Зволинської, яка лікується у Полтавській міській дитячій клінічній лікарні.




Обласна станція переливання крові на вул. Шевченка, 23

Зауважте, що зранку, перед здачею крові, треба добре поснідати. Напередодні не можна їсти жирної, важкої їжі, вживати алкоголь і палити. Також ви маєте важити не менше 60 кг.



Детальніше про умови та протипоказання до здачі крові можна дізнатися на сайті Міністерства охорони здоров'я України.



Якщо ви не маєте змоги допомогти зі збором крові, можете перерахувати родині постраждалої кошти. Номер банківської картки батька: ПриватБанк 5168 7427 1641 5165.



Нагадаємо, 2 лютого у Полтаві поблизу зупинки «площа Зигіна» з балкона п’ятиповерхівки на вул. Соборності, 78, зірвалася брила льоду. Вона впала на голову 6-річній Марії Зволинській — вихованці школи сучасної хореографії «Тотус». Дівчинка отримала забій головного мозку та перелом склепіння черепа й впала у кому. Зараз вона перебуває у реанімації міської дитячої лікарні у тяжкому стані.












За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.367 ККУ (Службова недбалість). Розслідувати справу взялася прокуратура Полтавської області. Слідчі прокуратури з’ясували, що управлінською компанією, яка доглядає за мережами будинку на вул. Соборності, 78, є КП «ЖЕО № 2». Коли на дівчинку падала брила, обмежувальні стрічки поблизу будинку були відсутні. Про це повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області.



Водночас, ще тиждень тому «ЖЕО № 2» наголосило, що не зобов’язане збивати лід з дахів та балконів полтавців, бо будинки не є власністю підприємства і такої послуги не передбачено у «квартплаті».


Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?