Авторизация

Вісті з Полтави - 24 січня Кабмін повинен визначити долю Кадетського корпусу


Вісті з Полтави - 24 січня Кабмін повинен визначити долю Кадетського корпусу


Юліан Матвійчук закликав полтавських нардепів посприяти в передачі будівлі Кадетського корпусу у державу власність — 24 січня має відбутися голосування Кабміну


19 жовтня депутати Полтавської міської ради надали згоду на передачу Кадетського корпусу у державну власність. Очікувалось, що вже у 2020 році будівлю відремонтують коштом Державної судової адміністрації і там розпочне роботу Полтавський окружний адмінсуд. Для цього Кабінет міністрів та Міністерство культури України повинні погодити передачу будівлі державі.



Згідно з відповіддю ДСА на запит стосовно передачі історичної будівлі до сфери управління, пропозиції надіслані до Міністерства економічного розвитку і торгівлі (лист ДСА України від 22.12.2018р). Кошти на реконструкцію або інші види робіт у будівлі в бюджет 2019 року не закладали.



«Планування або виділення коштів з державного бюджету на проведення реконструкції Полтавського Петровського кадетського корпусу можна здійснювати лише після повної передачі майна до сфери управління Державної судової адміністрації», — йдеться у відповіді ДСА.



На жаль, Кабмін досі не погодив відповідне розпорядження. За словами депутата Полтавської міськради Юліана Матвійчука, засідання Кабміну має відбутися 24 січня 2019 року. На порядок денний винесено питання щодо будівлі Кадетського корпусу.



— Ми сподіваємося, що вже 24 січня Кабмін затвердить відповідне рішення. Крім того, закликаємо полтавських нардепів посприяти та проконтролювати це питання, — наголосив Юліан Матвійчук.



Нагадаємо, що питання передачі Кадетського корпусу державі повинні були розглянути у грудні, бо через введення воєнного стану Кабмін не встиг виконати свою частину.


Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка