Авторизация

Вісті з Полтави - У Полтавській ОДА обговорили третій раунд конкурсу програми «U-LEAD з Європою»


Вісті з Полтави - У Полтавській ОДА обговорили третій раунд конкурсу програми «U-LEAD з Європою»


На Полтавщині якісно впроваджується Реформа децентралізації. Продовжують активно створюватись Центри надання адміністративних послуг. Допомагає у цьому програма «U-LEAD з Європою».


У Полтавській ОДА пройшла селекторна нарада із громадами щодо завершення прийому заявок на участь у ІІІ раунді конкурсу з підтримки ЦНАПів за програмою U-LEAD з Європою.



— Децентралізація — одна з найефективніших реформ Уряду. Вона включає в себе різні аспекти соціального життя населення. Один з найголовніших — наближення послуг до людей. Тому створення сучасних ЦНАПів — одна з важливих потреб розвитку області та країни в цілому, — наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.




Валерій Головко

На Полтавщині налагоджена співпраця з програмою «U-LEAD з Європою». Вже втретє ними проводиться конкурс. Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко підкреслила, що 31 січня закінчується прийом заявок від громад на отримання грантової підтримки:



— Участь у конкурсі можуть брати ОТГ, які мають населення від 5 до 50 тисяч осіб та мають бажання отримати інституційну та матеріальну підтримку розбудови ЦНАПу в адмінцентрі своєї громади. Але для громад з населенням менше 5 тисяч теж є чудовий вихід із ситуації шляхом укладання угоди про міжмуніципальне співробітництво із своїми сусідами.




Представники ОТГ


Інна Іщенко

Під час наради акцентували увагу на тих громадах, де є ЦНАПи, але вони потребують модернізації. 



— Центри надання адміністративних послуг є обличчям влади у громадах. Тому розбудова системи ЦНАПів є маркером успішності реформи, — говорить перший заступник Полтавської ОДА Андрій Пісоцький.



У першій фазі програми від Полтавщини переможцем була Глобинська громада, яка з листопада 2017 року надає адміністративні послуги вже у новому сучасному Центрі. У 2018 році відбір на надання підтримку від Програми «U-LEAD з Європою» пройшли. Білоцерківська, Великобагачанська, Гребінківська, Новознамянська, Омельницька, Пирятинська, Петрівсько-Роменська громади та місто Миргород. 


Прес-служба Полтавської ОДА

рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка