Авторизация

Оновлено карту забруднень атмосфери

Оновлено карту забруднень атмосфери
Оновлено карту забруднень атмосфери

Оновлена карта забруднення атмосфери (рос. карта загрязнения воздуха) - 92% населення вдихає повітря з підвищеним рівнем забруднюючих речовин.


Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) створила оновлену карту забруднення атмосфери Землі. Згідно цієї карти, переважна більшість людей живе в зонах з перевищенням норм рівня забруднення атмосфери. «Нова модель ВООЗ дозволяє побачити країни з небезпечними джерелами забруднення атмосфери, а також забезпечує можливість оцінки боротьби з цими джерелами», - говорить Флавія Бустрео [Flavia Bustreo], помічник Генерального директора ВООЗ.


Інтерактивна карта також показує зв'язок рівня забруднення повітря і здоров'я населення різних країн. Створювалася модель на основі даних, отриманих супутниками і наземними станціями моніторингу якості повітря. Такі станції розташовуються як в межах населених пунктів, так і поза міськими територіями. При реалізації проекту вчені використовували інформацію, отриману приблизно з 3000 таких станцій. Робота велася спільно з Університетом Бат, Великобританія.


На думку представників ВООЗ, близько 3 мільйонів осіб на рік помирає через різні захворювання, пов'язані із забрудненням атмосфери. Приблизно 90% цих смертей припадає на країни з низьким і середнім рівнем доходу населення. 2/3 смертельних випадків відноситься до Південно-Східного та Східно-Тихоокеанського регіонів. 94% смертей пов'язані з незаразними захворюваннями на зразок серцево-судинних хвороб, раку легенів і іншими.


Фахівці сподіваються, що оновлена карта виконає найважливішу функцію - дозволить людям усвідомити масштаби проблеми. А, як відомо, усвідомлення проблеми - перший і найважливіший крок до її вирішення.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Оцените работу движка