Авторизация

Аналіз аерозольного забруднення повітря

Аналіз аерозольного забруднення повітря
Аналіз аерозольного забруднення повітря

Аналіз аерозольного забруднення повітря - вимір масової концентрації аерозольних часток (пилу). Екологічний, санітарно-гігієнічний та технологічний контроль газоповітряного середовища.


Аерозолі - це тверді або рідкі частинки, що знаходяться в підвішеному стані в повітрі, в атмосфері аерозольні забруднення сприймаються у вигляді диму, туману, імли або серпанку. Аерозолі - звичне для людини середовище проживання: вона ними дихає і створює їх своєю діяльністю. Тому необхідне постійне вимірювання забруднення повітря (рос. измерение загрязнения воздуха).


Джерела аерозольних забруднень

Природні - океан, який утворює при розбризкуванні морської води частинки сольових аерозолів, лісові пожежі, виверження вулканів, пилові бурі, пилок рослин при масовому цвітінні.


Штучні - теплоелектростанції, збагачувальні фабрики, металургійні, цементні, сміттєспалювальні заводи, нафтопереробні та нафтохімічні підприємства, промислові відвали, побутові печі і автомобільний транспорт


Аерозольне забруднення повітря

Штучні аерозолі відрізняються від природних більш високою концентрацією, дисперсністю, микроструктурою частинок і хімічним складом. Складні індустріальні атмосферні забруднення часто називають смогом. В повітрі великих промислових центрів виявляється присутність азотистої і сірчаної кислот, аміаку, сірчистого газу, сірководню, попелу, дьогтю, пилових частинок, що містять кремній, оксиди заліза і цинку, барію, миш'яку, свинцю і рослинного пилку, а також канцерогенних вуглеводнів


Екологічний, санітарно-гігієнічний та технологічний контроль газоповітряного середовища

Одним з параметрів, що визначають якість атмосферного повітря і робочої зони, є масова концентрація аерозольних зважених часток (пилу). Для вимірювання масової концентрації аерозолю як загальної (розмір часток до 100 мкм), так і дрібнодисперсної фракції (розмір частинок менше 10 мкм) використовуються аналізатори пилу (пилеміри)


Область застосування аналізаторів пилу - контроль забруднень повітря робочої зони, атмосферного повітря (екологічний моніторинг), технологічний контроль систем кондиціонування, вентиляційних систем і чистоти повітря об'єктів різного призначення.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?