Авторизация

Вихлопні гази

Вихлопні гази
Вихлопні гази

З кожним днем ​​екологічна обстановка на вулицях наших міст стає все більш небезпечною. Причиною цього стало стрімке зростання інфраструктури і збільшення кількості різного роду техніки на дорогах, в небі і на воді.


Найголовнішими ворогами екології та здоров'я людей стають вихлопні гази багатьох типів автомобілів (загрязнение воздуха выхлопными газами), виробничі викиди різних підприємств і заводів. Джерела забруднення повітря діляться на мобільні і не мобільні. До мобільних відносяться ті джерела, які можуть переміщатися. Це в основному вантажний і легковий автотранспорт, снігоочисники, бульдозери, поїзди і літаки. Чи не мобільні джерела забруднення навколишнього середовища - це електростанції, заводи та інші виробничі підприємства. За оцінками вчених, внесок вихлопних газів різних видів транспорту в забруднення повітря перевищує 90%. При роботі двигунів мобільних джерел, відбувається спалювання палива і викид в атмосферу суміші газів, що веде до забруднення повітря. Саме ці вихлопні гази є причиною забруднення повітря в багатьох містах. На здоров'я людини і навколишнє середовище негативний вплив роблять 4 складові вихлопних газів: чадний газ, вуглеводні (недопалене паливо), оксиди азоту, тверді частинки Крім цього, мобільні джерела забруднення повітря виробляють ряд шкідливих токсичних речовин та парникових газів. У національному масштабі, мобільні джерела становлять найбільшу небезпеку для екології, викидаючи в навколишнє середовище велику кількість токсичних речовин. Ці шкідливі речовини можуть викликати ракові та інші захворювання у людей, згубно впливають на живу природу і навколишнє середовище. Парникові гази, такі як двоокис вуглецю (CO2), здатні утримувати тепло в атмосфері землі, що сприяє глобальній зміні клімату.


Чадний газ

Ви можете його не помічати і не відчувати його запаху, але чадний газ - один з найбільш отруйних і поширених забруднювачів повітря в багатьох містах. Він виділяється при неповному згорянні вуглецю в паливі. Основні джерела окису вуглецю в повітрі - це вихлопні гази. За результатами проведених досліджень, до 95% окису вуглецю в міському повітрі - від пересувних джерел. Чадний газ дуже шкідливий для людини. Він знижує доставку кисню до органів і тканин організму. Газ особливо небезпечний для тих, хто страждає від серцевих і респіраторних захворювань. Високий рівень концентрації чадного газу в повітрі згубно позначається і на організмі здорових людей. Симптоми отруєння газом можуть включати в себе порушення зору, сильний головний біль і зниження працездатності. На відміну від багатьох інших забруднювачів повітря, пік концентрації чадного газу припадає на холодну пору року.


Вуглеводні

Вуглеводні стали причиною серйозного забруднення повітря не тільки великих мегаполісах, але і всієї території країни. Вступаючи під впливом сонячного світла в реакцію з озоном, вуглеводні стають одним з основних компонентів смогу. Утворюється вуглеводень в результаті неповного згоряння палива. Під впливом вуглеводню відбувається руйнування нижніх шарів озону. В результаті у багатьох людей виникають такі проблеми зі здоров'ям, як утруднення дихання, ураження легень, серцево - судинної системи. Велика кількість вуглеводнів надає токсичну дію на організм, викликаючи ракові та інші хвороби. Сучасні автомобілі оснащені системами контролю над викидами отруйних речовин в атмосферу. Системи допомагають скорочувати кількість вихлопних газів і парів вуглеводню, що потрапляють в атмосферу.

Источник: http://visti.pl.ua
рейтинг: 
Оставить комментарий
Новость дня
Последние новости
все новости дня →
  • Топ
  • Сегодня

Опрос
Ви часто занимаетесь сексом на першому побаченні?